TV 8'deki 'Zuhal Topal'la Yemekteyiz'de bu hafta Urfalı Şef Reşit Karabacak yarışıyor. 31 yaşındaki Urfalı şef, konukları için yer sofrası hazırladı. Kazan kebabı, Tirit çorbası, İçli köfte, Şıllık tatlısı, Botana, Zerdaçallı, bademli pilav ikram etti. Yarışmacılar genellikle yer sofrasından şikayet etti. Yemeklerinde Urfa isotu kullanan Reşit Karabacak, memleketini tanıtmayı da ihmal etmedi. Urfa'nın çiğköftesine Adıyaman, fıstığına Gaziantep'in sahip çıktığını söyleyen Reşit Karabacak, ‹Okuma imkanım olsaydı, öğretmen olmak isterdim. Kızım olursa okuturum.' ifadelerini kullandı. Konukları İçli köftenin acısını fazla bulunca, Reşit Karabacak, bunun Urfa'ya özgü olduğunu anımsattı. Yarışmacılar Urfa'ya özgü botanayı da acı buldu.
ZÜBEYDE YAVUZTÜRK
ZÜBEYDE YAVUZTÜRK