Aile hekimliği çalışmaları hakkında bilgi veren Manisa İl Sağlık Müdürü Dr. Erol Karaca şöyle devam etti:
“Ülkemizde son 20 yılda hastane hizmetleri birçok gelişmiş ülkelere örnek teşkil edecek şekilde ilerlemiş durumda. Görüntüleme, laboratuvar ve ileri sağlık hizmetleri sunan özellikli sağlık birimlerimiz hastanelerde oldukça etkin faaliyetler sürdürmektedir. Fakat sağlık hizmetlerini bir bütün olarak ele almalıyız ve özellikle aile hekimliği dediğimiz birinci basamak koruyucu sağlık hizmetlerinden daha verimli faydalanmalıyız. Aile hekimliği birimlerimiz; kişiye yönelik koruyucu sağlık hizmetleri ile birinci basamak teşhis, tedavi ve rehabilite edici sağlık hizmetlerini, yaş, cinsiyet ve hastalık ayrımı yapmaksızın, her kişiye kapsamlı ve devamlı olarak hizmet vermekle yükümlü sağlık kuruluşlarımızdır. Gerektiği ölçüde gezici sağlık hizmeti, aşılama ve koruyucu tedbirlerle halk sağlığı konusunda önemli işlevler yürütmektedir. Kayıtlı nüfusuna sağlıkla ilgili olarak rehberlik yapar, sağlığı geliştirici ve koruyucu hizmetler ile ana çocuk sağlığı ve aile planlaması hizmetlerini verir.”
“Manisa’da aile hekimliğini geliştiriyoruz”
Manisa’da 185 aile sağlığı merkezi ve bu aile sağlığı merkezlerinin bünyesinde 492 aile hekimliği biriminin bulunduğunu kaydeden Karaca, “Her birimde yaklaşık 3 bin vatandaşa sağlık hizmeti verilmektedir ve aile hekimi başına düsen bu nüfusu her geçen gün azaltarak daha nitelikli sağlık hizmeti sunma gayreti içerisinde hareket ediyoruz. Ulaşımın zor olduğu 754 köy ve mahallemize de aile hekimleri tarafından belli günlerde gezici sağlık hizmeti sunulmaktadır. Huzurevi, cezaevi ve Çocuk Koruma İlk Müdahale ve Değerlendirme Birimleri gibi toplu yaşanılan 14 kuruma yerinde sağlık hizmeti verilmektedir.” dedi.
İHA
Sağlık
Yayınlanma: 04 Ağustos 2024 - 14:43
'İlk müracaat aile hekimine olmalı"
Manisa İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Erol Karaca sağlık hizmetlerinde acil bir durum olmadığında ilk müracaatın aile hekimliklerine yapılması gerektiğine dikkat çekti.
Sağlık
04 Ağustos 2024 - 14:43