Şanlıurfa'da isot kurutma sezonu devam ediyor.
İsot (Pul biber) üretimi yaparak geçimini sağlayan vatandaşların sağlıklı bir ortamda üretim yapabilmeleri için yer sorunlarına çözüm bulunması gerekiyor. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, bu konuyu sosyal medya hesabında gündeme getirdi
Şanlıurfa’da isot kurutma, biber-domates salçası yapım sezonunun başladığına dikkat çeken Tanal, ''CHP Şanlıurfa İl Başkan Yardımcımız Hüseyin Kılıç’la beraber sergicileri, üreticimizi ziyaret ederek sorunlarını tespit ettik. Şanlıurfa’da sergicilik bir sektördür. İsot kurutma yeri sorunuyla ilgili gerekli girişimlerde bulunacağız.'' ifadelerini kullandı.
URFA EKONOMİSİNE KATKI SAĞLIYORLAR
Daha önce Sırrın'da kiraladıkları boş arsalarda, şimdilerde Buluntu hoca Bulvarı yakınlarındaki alanlarda üretim yapan İsot ve salça üreticileri; kendilerine kalıcı bir yer tahsis edilmesi halinde üretimlerini daha hijyenik bir şekilde yapacaklarını ifade ettiler.
Yılda 10 ton isot, 15 ton biber salçası üreterek kent ekonomisine katkı sağladıklarını, ürünlerin il dışına khatta Avrupa ülkelerine gönderildiğine dikkat çeken yetkililer, ''Şu an yerleşim alanlarına yakın yerde, olumsuz bir ortamda üretim yapıyoruz. Yetkililer bize vermiş oldukları sözleri tutmadılar. Yer sıkıntımızın giderilmesini istiyoruz." dedi.
Fethi Yavuztürk
Ekonomi
Yayınlanma: 12 Ağustos 2024 - 14:04
Güncelleme: 12 Ağustos 2024 - 14:40
'Gelin, İsot üreticilerine kalıcı bir yer bulalım'
CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, isot üretim alanlarını ziyaret etti, üreticilere kalıcı bir yer temin edilmesi için girişimlerde bulunacağını belirtti.
Ekonomi
12 Ağustos 2024 - 14:04
Güncelleme: 12 Ağustos 2024 - 14:40