Harran Üniversitesi Hastanesi "Girişimsel Radyoloji Ünitesi"nde başta beyin damar baloncuğu olmak üzere birçok rahatsızlığın tedavisi kapalı yöntemle gerçekleştiriliyor.
SON TEKNOLOJİLER HASTALARIN HİZMETİNDE
Harran Üniversitesi Hastanesi Radyoloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Veysel Kaya, başta beyin damar baloncuğu olmak üzere birçok rahatsızlığın tedavisinin kapalı yöntemle yapıldığını bildirdi. Çevre illerden gelen hastaları da bu yöntemle tedavi ettiklerini belirten Doç. Dr. Kaya; “Hastanemizde son teknoloji anjiyografi ünitesiyle her türlü beyin damar hastalıklarında yüzlerce hastanın tedavisine vesile olduk ve olmaya devam ediyoruz." dedi.
BEYİN KANAMASIYLA GELMİŞLERDİ, TEDAVİLERİ BAŞARIYLA YAPILDI
Doç. Dr. Veysel Kaya, “Beyin kanamasıyla gelen 42 yaşındaki Remzi Burak isimli hastaya anjiyo uyguladık, kapattığımız baloncuğun altında tekrar nüks olması sebebiyle stend taktık. 26 yaşındaki Beytullah Karadal da aynı şekilde beyin kanamasıyla tarafımıza başvurmuştu. İki seans tedavinin ardından 6 aylık kontroller sonucunda herhangi bir sorun ile karşılaşmadık ve her iki hastamızı da taburcu ettik” diye konuştu.
RADYOLOJİ ÜNİTESİNDE KAPALI YÖNTEMLE HANGİ İŞLEMLER YAPILIYOR?
Girişimsel Radyoloji Ünitesinde; hastalara, şah damarı darlıkları, baş boyun bölgesi ve beynin damarsal kitlelerin tıkanması, akciğer kanamaları, kol bacak başta olmak üzere vücudun bütün bölgelerindeki damar tıkanıklıklarına, Onkoloji hastalarına, varis hastalıklarına ve prostat hastalıklarına müdahale ediliyor. Akıllı ilaç uygulamaları da söz konusu...
Zübeyde Yavuztürk
Sağlık
Yayınlanma: 16 Aralık 2024 - 15:37
Bu yöntem Urfalı hastalara umut oldu
Ameliyata ihtiyaç duyulmadan kapalı yöntemlerle hastanın tedavi edilebilmesine imkan sağlayan "Girişimsel Radyoloji" ile hastalara şifa dağıtılıyor. Harran Üniversitesi Hastanesi bu konuda çıta yükseltti
Sağlık
16 Aralık 2024 - 15:37