Yapay zekâ ve robotlar gelecekte bir çok sektörü etkileyecek. Turizm sektörünün de bu anlamda yeniden şekilleneceği öngörülüyor.
Şanlıurfa Teknokent'te faaliyet gösteren eCloud Yazılım Teknolojileri, 'Yapay zeka' kullanarak Göbeklitepe videosu hazırladı. Sosyal medyadan paylaşılan videoya şu bilgiler eklendi: ''Bu video Yapay Zeka kullanılarak üretilmiştir. Videoda anlatım görevini üstlenen Umut bir yapay zeka karakteri olarak tasarlanmış ve Dataset olarak adlandırılan veri kümeleri ile seslendirmesi sağlanmıştır. Şanlıurfa tanıtımında önemli bir adıma geçişin ilk basamakları olan Yapay Zeka, artık daha geniş bir perspektiften bakmamızı sağlayacaktır.''
GELİŞEN TEKNOLOJİ TURİZM SEKTÖRÜNÜ DE DÖNÜŞTÜRECEK
İnsan emeğinin yoğun olarak kullanıldığı turizm ve otelcilik sektöründe, yapay zekânın ve robotların yaygınlaşması ile birlikte hizmet sunma süreçlerinin bir kısmı robotlara ve yapay zekâya teslim edilecek.
Sürekli gelişen teknolojiyle birlikte tüketicilerin beklentileri değişirken, turizm sektörü de buna ayak uydurmaya çalışacak.
Yapay zekanın katma değerinin turizme uygulanması konusunda Dr.Müh Gülay Savaş, şunları anlatıyor:
“Müşterilere aynı tiplerdeki seyahatlerde, aynı deneyimleri yaşatmaktan ziyade, yapay zeka yardımı ile farklı ürün/hizmet önerileri getirerek; turistlerin isteklerini, alışkanlıklarını ve tercihlerini karşılayacak deneyimleri yaşama olanağı sağlanır. Yapay zeka, bir veri havuzunu anlamlı kılmaktadır. Müşterinin neyi aradığını, satın aldığını ve sevdiğini öğrenerek, özelleştirilmiş ve hedeflenmiş teklifler oluşturmayı mümkün kılar. Günümüzde yapay zeka ile bilişsel sistemler; doğal dilde etkileşime girebilir, coğrafi yerelleştirilmiş içerikle geliştirilmiş çok sayıda yapılandırılmış ve yapılandırılmamış veriyi işleyebilir ve her etkileşimden de öğrenebilir. Yapay zeka ile bu sistemler, “Big Data” sayesinde, “akıllı hedef”, “müşteri deneyiminin kişiselleştirilmesi” ve “sadakatinin artması” gibi başlıklarda doğru analizin yapılması ve pazarlamanın sağlanması gibi, sektör için stratejik konuların geliştirilmesinde hızla daha çok gerekli hale gelecektir”
Yorumlar
Kalan Karakter: