Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü bünyesindeki hasar tespit ekibi sahada çalışmalarını gece gündüz sürdürüyor.
Valilik Şanlıurfa'da ekip sayısının 100'den 137'e çıkarıldığını duyurdu.
VALİ AYHAN HASAR TESPİT ÇALIŞMALARINA KATILDI
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekiplerince Topçu Meydanı’nda yürütülen bina hasar tespit çalışmalarına katılan Vali Salih Ayhan, 'Hemşehrilerimizin akıllarında herhangi bir şüphe bırakmayacak şekilde ekiplerimiz çalışmalarına devam ediyor' 'ifadelerini paylaştı.
BİNA HASAR TESPİTİ NASIL YAPILIR?
Mühendislerin baktığı şey taşıyıcı sistemde Deprem kaynaklı bir hasarın olup olmadığıdır. Yani benim binam 45 yaşında acaba beton dayanımı nasıl? Acaba demirlerinin durumu nasıl? Bunun gibi bir tespit değil. Bütün dünyada da hasar tespit bu şekilde yapılıyor. Deprem bu kolonlara, kirişlere taşıyıcı sistemlere bir hasar verdi mi? Burkulma, kesme, çatlama oldu mu? Bunlar inceleniyor. Ülkemizde de çalışmalar bu şekilde yapılıyor.”
Bina hasar tespit sonucunda binaları az hasarlı veya hasarsız çıkan kişiler evlerinde kalmaya devam edebilir. Orta hasarlı binalarda güçlendirme ve onarma çalışmaları yapılmalıdır. Bu çalışmalar yapılmadan bina içerisine girilmesine izin verilmez. Ağır hasaları binalar için ise yıkım kararı verilir. Acil yıkılacak binalarda ise kişilerin eşyalarını vb. almak için bile binaya girişine izin verilmez.
Yorumlar
Kalan Karakter: