Diyarbakır ciğer kebabının tescillenmesi Urfalılar arasında tartışma yaratmıştı. ŞUTSO yetkilileri yaptıkları bir açıklamayla bu tartışmaya nokta koydu.
Değişen yasa ile birlikte son yıllarda herkesin her yerde tuzunu ya da biberini değiştirerek ürününü tescilleyebildiğine dikkat çeken yetkililer, Urfa'nın 1984'te çiğköftenin patentini alındıktan sonra Adıyaman'ın 2017'de çıkan yasadan yararlanarak etsiz çiğköfteyi tescillediğinianımsattılar.
Öte yandan Urfa fıstığının tescillenmesi yönünde yapılan başvurunun da sonuçlanma aşamasında olduğu belirtildi.
İlimizin coğrafi işaretli ürün sayısı 27. Urfa fıstığının da tescillenmesiyle bu sayı 28'e çıkmış olacak.
GÜNLÜK CİĞER TÜKETİMİ 1 TONA GERİLEDİ
Öte yandan Urfa'da 2 yıl öncesine kadar 4-5 ton olarak ifade edilen günlük ciğer tüketiminin kesimlerin azalması ve fiyatların yükselmesinden sonra 1 tona kadar gerilediği bildirildi. Ciğer kebapçılarının çoğu fiyatı daha düşük olduğu için dana ciğeri tercih ediyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: