Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi için büyük hedefler ortaya konulmuştu. Bunların çoğu Doktor yetersizliği, kötü yönetim yüzünden tutmadı.
TOKİ tarafından Eyyübiye'de inşa edilen Hastane 2016'da 850 yatak kapasitesiyle hizmet vermeye başladığında kentte sağlık alanında önemli bir ihtiyacı gidereceği ifade ediliyordu. İlk yıllarda vatandaşların memnuniyeti daha fazlaydı. Zamanla işler kötüye gitti. Bunda Sağlık sisteminin bozulması da rol oynadı. Sevk zinciri ortadan kalktı, randevu almak zorlaştı.5 dakikada muayene, siyasi kadrolaşma, baskı ve mobbing, adam kayırmalar ve performans uygulamasındaki adaletsizlikler gibi bir çok faktör sağlık hizmetlerini olumsuz etkiledi.
Bu olumsuzluklardan Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi fazlasıyla payını aldı. Hasta ve yakınları haklı olarak biran önce dertlerine çare bulunmasını isterken, hekim de hastasına 5 dakikada nasıl bakacağını düşünüyor.
'TRİJENERASYON SİSTEMİ' ÇALIŞMIYOR MU?
Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, hizmet kalitesindeki gerileme teknik konulara da yansımış durumda. Hastane açıldıktan 3 yıl sonra 'trijenerasyon sistemi' ile doğalgaz kullanılarak elektrik enerjisi üretildiği duyurulmuştu. ancak bu sistemin çalıştırılmadığı ortaya çıktı. İddiaya göre, gerekçe 'Doğalgaz faturasının yüksek gelmesi.
“Trijenerasyon Sistemi”nde (2) adet 800 KW gücünde doğalgaz motoru bulunuyor. Elektrik üretimi çalışma şeklinin şebeke ile paralel olduğu, şayet çalışması halinde hastanede elektrik tüketiminin yüzde 75’inin ,geceleri ise yüzde 100’ünün karşılanacağı ifade edilmişti.. Bu konuda dönemin Başhekim Vekili Uzm. Dr. Abdurrahman Açıkgöz'ün şu ifadeleri yer alıyor: “Trijenerasyon Sistemi” uygulaması ile hizmet kalitesi hastanenin enerji harcamaları ile paralellik gösterecektir. Hastaneler 24 saat boyunca kesintisiz elektrik, ısıtma ve soğutma enerjisine ihtiyaç duyar. Özellikle hastane odalarının ısıtılması, kullanım suyunun sıcak olması ve yaz aylarında hastanenin belirlenen yerlerinde soğutma hattı ile hastane odalarının istenilen sıcaklık seviyesinde tutulması adına trijenerasyon tesislerinin hastanelerde kullanılması son derece önem arz etmektedir.''
Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde soğutma sisteminin çalışmadığı dün haberimize konu olmuştu.
Yorumlar
Kalan Karakter: