Şanlıurfa’da uzun süreden beri üretimi gerçekleştirilen pişmaniye, yeni adresiyle adeta Kocaeli ve Sakaryalı üreticilere meydan okuyor. Üretim aşamasının Şanlıurfa’da gerçekleştiği pişmaniye taze olarak vatandaşlara satılıyor.
Pişmaniye üreticisi Salih Aydoğdu, Şanlıurfa’nın damak tadında pişmaniyenin de kendine bir yer bulduğunu ve Şanlıurfalıların pişmaniyeyi çok sevdiğini belirterek; “ Pişmaniye'nin kökeni İran’a dayanıp, koyunyününe benzediği için yün gibi anlamına gelen 'Peşmek' adını almıştır ve zamanla Türkçe'de pişmaniye olarak anılmıştır. Özgün ve hafif bir tatlı olması pişmaniyenin Türkiye'nin her yerinde aranmasını ilgi görmesini sağlamıştır.
Şanlıurfa’da biz bu sektöre girmeden önce acabalarımız pek olmadı. Çünkü biz gayretimiz ile bu tatlı kültürünü yaymayı hedefliyorduk. Aslında bu işin en önemli püf noktası kaliteli ve sağlıklı üretim süreci. Kullandığınız malzemeden işçiliğine kadar her şey kaliteli olunca elinizden çıkan üründe de bir lezzet oluşmaya başlıyor.
Bizde buna dikkat ettik ve bir Urfalı olarak Urfalılara pişmaniyeyi sevdirdik. Bilindiği gibi pişmaniye Enerji Kaynağı: Yüksek şeker içeriği sayesinde hızlı bir enerji kaynağıdır. Mutluluk Verici: Tatlı tüketimi, mutluluk hormonu olarak bilinen serotonin seviyesini artırabilir. Sindirim Sistemine Yardımcı: İçeriğindeki un ve yağ, sindirim sistemine yardımcı olabilir.
Bizim pişmaniyeyi Sakarya ve Kocaeli’nden alma gibi bir düşüncemiz yok. Biz sadece hangi sektörde olursa olsun insanlara hizmet etmenin sağlıklı ve kaliteli hizmet düşüncesinden geçtiğinin bir örneği olduk. Şanlıurfalı bu tadı sevdi ve bizlerde daha kalitelisini yaparak insanlarımızın damak zevkine sunduk” şeklinde konuştu.
Yorumlar
Kalan Karakter: