Her Ramazan ayında olduğu gibi kentteki pide fırınlarında iftar telaşı yaşanıyor.
Fırıncı esnafı müşterilerin sabırsızlığından, Vatandaşlar ise ekmek kalitesinden ve hijyene gereken özenin gösterilmediğinden yakınıyor.
ŞATIRLARIN EMEĞİNİ DİKKATE ALIN
Fırıncı esnaflarından Emin Güner, tepsi yemeklerinin erken getirilmesi yönünde bilgilendirme yazısı asmalarına karşın, vatandaşların özellikle iftara yakın saatleri tercih ettiğini, bu yüzden zaman zaman ocakta ekmek ve lahmacun pişirmeye yer kalmadığını dile getirdi. Güner, 'Hiç olmazsa bu mubarek ayda daha az tepsi yemeği göndersinler de biraz nefes alalım' dedi.
Müşterilerden pişirme ücreti talep etmediklerini vurgulayan Güner, 'Gönüllü olarak ücret veren hemşerilerimiz de var. Şatırlarımız adına tek talebimiz biraz anlayış ve empatidir.''
EKMEK KALİTESİ MESELESİ
Vatandaşlardan Abdurrahman Kılıç ise ekmek kalitesinden yakınarak, ‘’Maalesef Türkiye’nin en kalitesiz ekmeğini tüketiyoruz. Ekmek biraz bekledikten sonra lastik gibi oluyor, çiğnemekte zorlanıyoruz. Ayrıca bazı fırınlarda hijyen konusuna gereken hassasiyetin gösterilmediğini gözlemliyoruz. Gıda kodaksinde belirtilen standartlara uyulmuyor’’ dedi.
Bu arada bir vatandaş, açık ekmeğin düşük gramajda üretildiğine ilişkin bir fotoğraf paylaştı.
İlimiz merkezinde 1500 civarında pide fırını bulunuyor. Bunların 3'te 2'si ruhsatsız olarak faaliyet gösteriyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: