Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu ve Tuzla Belediyesi işbirliğiyle bu yıl 19'uncusu düzenlenen Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri'nde, 22 ülkeden 1056 katılımcı yarıştı. 3 gün süren etkinlikte, 92 kişilik jüri 78 kategoride değerlendirme yaptı.
URFA LEZZETLERİNİ SANATÇI EDASIYLA ORTAYA KOYDULAR
Şanlıurfa Mutfağını temsil eden Halfeti Meslek Yüksekokulu Aşçılık programı öğrencilerimiz Mehmet Halis Eneş, Aslıcan Nisa Canlı ve Mahir Okab, Urfa yöresine ait yemekleri modernize ederek sundular.
Kategori içerisinde başlangıç tabağı olarak içli köfte, ana yemek olarak patates yatağında şabut sarma ve tatlı olarak karagüllü peynir tatlısı hazırlayan öğrenciler lezzet ve sunumda jüriüyelerinden olumlu not aldı.
Uluslararası ülkelerden Kore, Filistin, Pakistan, Azerbaycan, Türkiye’nin farklı üniversitelerinden 40 ekibin katıldığı yarışmada Şanlıurfa'yı temsil eden öğrenciler ikincilik elde ederek, gümüş madalya almaya hak kazandı.
Yorumlar
Kalan Karakter: