Tarih: 22.06.2023 11:04

Zeynep Küçükler yürümeye başladı

Facebook Twitter Linked-in

6 Şubat 2023 sabahı büyük bir depremle sarsılmıştık. Korkunç afette 50 binden fazla vatandaşımız vefat etti.. Enkazda kalan vatandaşların çıkarılması için Urfa'da da çok sayıda vatandaşımız yaşamını yitirmiş, çok sayıda kişi yaralı kurtarılmıştı. Kurtarılanlar arasında yer alan 9 yaşındaki Zeynep Küçükler yaşam mücadelesini kazandı.

AMBULANS UÇAKLA ANKARA'YA GÖTÜRÜLMÜŞTÜ

Bu konudaki son gelişmeyi Sağlık Bakanı Dr.Fahrettin Koca sosyal medya hesabından duyurdu.  Bakan Koca, 6 Şubat depreminde Şanlıurfa'da göçük altında kalan Zeynep Küçükler'in acil ameliyatları ve yoğun bakım işlemleri için Ambulans uçakla Ankara Cebeci Hastanesine getirildiğin anımsattı.

Zeynep'in tedavisinin Bahçelievler Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi'nde devam ettiğini bildiren Bakan Koca, ''Yoğun çabalar sonrası ciddi ilerleme gösteren Zeynep kol kola da olsa yürüyebilmeye ve konuşabilmeye başladı. Hastamızla yakından ilgilenen ekibe teşekkür ediyor, Zeynep’e tekrar geçmiş olsun diyoruz.'' ifadelerini kullandı.

DEPREMDE OĞLUNU VE GELİNİNİ KAYBETTİ

Dede Mehmet Yılmaz Küçükler ise 6 Şubat depreminde oğlunu ve gelinini kaybettiğini belirterek, ''Enkaz altından çıkarıldıktan sonra Ankara Cebeci Hastanesi'nde getirildiklerini belirterek, 'Ben de burada tedavi görüyorum. Zeynep ilk geldiğinde konuşamıyordu, ağrıları çoktu. Son 2 ayda büyük bir ilerleme kaydetti, herkes tarafından seviliyor. Çok ilerleme kaydetti artık yürüyebiliyor. Allah hepsinden razı olsun.'' dedi.


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —