Tarih: 21.11.2023 10:19

Zeynel Başkan Ak Parti'nin kriterlerini karşılamıyor

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye, 31 Mart 2024'te yeniden sandık başına gitmeye hazırlanıyor.

 

Yerel yönetimlerin belirleneceği seçim için partilerin çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

 

En büyük hareketlilik AK Parti'de yaşanıyor. 9 Kasım Perşembe günü alınan aday başvuruları yarın (22 Kasım) sona erecek. Temayül yoklaması ise 26 Kasım'da gerçekleştirilecek.

 

KRİTERLER DİKKATE ALINACAK

 

Ak Partide adayların 5 aşamadan geçeceği öğrenildi. Bunlar; 'anket, temayül, mülakat, alt-üst kurul, Cumhurbaşkanı onayı' 

 

'Yerel seçim vaatleri gerçekleşme oranı, 2018 / 2023 seçim sonuçlarında Erdoğan ve AK Parti oyları arasında değişim, Yolsuzluk ve şeffaflık algısı, Temayül yoklama sonuçları, Anket sonuçları, Liyakat, Genel politikalara katkısı' öne çıkacak kriterler arasında gösteriliyor. 

 

SEÇİM VAATLERİNİN BİR ÇOĞU GERÇEKLEŞMEDİ

 

Son 5 yılda Urfa’da AK Parti 458 bin oydan artan seçmen sayısına rağmen 410 bine gerilerken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oyu da yüzde 65’den, yüzde 62’e gerilemişti.. Yine anket sonuçlarında istenilin yakalanamazken, yerel seçim vaatlerinde başarısızlık dikkat çekiyor.

 

Çevik kuvvet kavşağına yakın noktada Büyükşehir Belediye binası,  Emirgan Toplama Merkezi yakınları ile Eyyübiye Şanlıurfa Eğitim ve Araştrma Hastanesi yakınlarına yaya alt geçidi ve Kale eteğine Millet bahçesi projesi söz verilip de yapılmayan projeler arasında yer alıyor. 

 

BELEDİYE BAŞKANI OLARAK KİMİ TERCİH EDERSİNİZ?

 

Parti içinde bu hafta mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'ün de aralarında bulunduğu isimler üzerinden anket çalışmaları yapılacak. Sonuçlar ise yerel yönetimler başkanlığınca ‘etnografik’ ekibin verileriyle karşılaştırılacak. Öne çıkan isimler ise bölge teşkilatlarınca temayüle tabi tutulacak.

 

Böylelikle anket ve temayülden elde edilen sonuçlar büyük önem arz edecek. Ardından genel merkezde oluşturulan alt ve üst kurul tarafından incelenecek olan isimler, onay almaları durumunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulacak.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 81 ildeki eski yol arkadaşlarının da fikirlerine başvuracağı belirtiliyor.  Parti teşkilatları da vatandaşları arayarak, “Belediye başkanı adayı olarak kimin tercih edilmesini istersiniz?” sorusunu yönelterek çalışmalara destek verecek.

 

 

 


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —