Tarih: 08.07.2023 17:59

Zamlar vatandaşın belini büküyor

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ve Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) haziran ayına ilişkin enflasyon rakamlarını açıkladı. TÜİK’e göre yıllık enflasyon yüzde 38,21 olurken ENAG’a göre ise yüzde 108,58 oldu. Açıklanan enflasyon rakamlarının gerçeği yansıtmadığını belirten Urfalı vatandaşlar, uzun süredir içerisine düştükleri geçim sıkıntısının üst üste gelen zamlar sonrasında daha da arttığını ifade ettiler.

BU ZAMLAR BU GİDİŞLE PSİKOLOJİMİZİ BOZMASA İYİ

Konuya ilişkin Hüseyin Bulut, “Son zamanlarda yapılan zamlarla hiç aramız yok. Millet perişan halde, bu zamların artık bir yerde durdurulmasını istiyoruz. Bu zamlar bu gidişle psikolojimizi bozmasa iyi” dedi.

VALLAHİ MİLLETİN HALİ PERİŞAN

Aldıkları maaş ile geçinemediklerini söyleyen Hanifi Yılmaz, "Vallahi milletin hali perişan. Dolar kurunun yükselmesi, ekonominin kötüye gitmesiyle halkın alım gücü düştü. Hiçbir şeyin yanına yaklaşılmıyor. Aldığım maaş yetmiyor. Gel de bu maaşla geçin" sözlerini kaydetti.

İNSANLAR ÇILDIRMIŞ ŞEKİLDE

Türkiye genelinde ki vatandaşların bu zamlardan şikayetçi olduğunu belirten Ramazan adında ki bir vatandaş, “Eminim Türkiye’nin geneli bu zamlardan şikayetçi. Çünkü asgari ücrettin bir belirtisi vardır ve biz açlık sınırının altındayız. Bununla birlikte bu zamların gelmesi yani artık insanlar çıldırmış şekilde. Çarşıda gördüğünüz gibi birçok genç işsiz kalmakla birlikte sırf bu yüzden çalışmak istemiyorlar. Daha dün bile vergiye tabi birçok şeye zam geldi. Türkiye’miz gerçekten bir bataklığa doğru gidiyor. İnşallah sonumu hayırlı olur” şeklinde konuştu.

ZAMLAR BİZİ HER TÜRLÜ ETKİLİYOR

Üst üste gelen zamları durduramadıklarını bu sebeple hiçbir şey yapamadıklarını kaydeden Mehmet Kaya, "Zamlar dursa, millete verilen maaşlar da yerinde kalsa daha iyi olur ama olmuyor. Zamlar bizi her türlü etkiliyor. Aldığımız maaşlar yetmiyor. Ezilen eziliyor, yaşayan yaşayıp gidiyor" dedi.

HER GÜN HER ŞEYE ZAM YAPILMASINDAN BIKTIK

Her gün her şeye zam yapılmasından bıktıklarını belirten Şahin adında ki vatandaş, “Her gün her şeye zam yapılmasından bıktık. Bir esnaf olarak biz burada eşya alıp satıyoruz. Sattıklarımız ürünü yerine koyamıyoruz. Örneğin 350 liraya aldığımız bir malı 380 liraya satıyoruz. Tekrardan aldığımız o malı bu sefer 380 liradan alıp 400 liraya zor satıyoruz. Allah iyi etsin. Yapacak bir şey yok. Allah hepimizin yardımcısı olsun” ifadelerini kullandı.

SUYA ZAM, EKMEĞE ZAM, ZAM DA ZAM!

Son olarak da Mehmet Kızıl da, “Biz artık alıştık bu zamlara, akşam yatıyoruz sabah yeni bir zamla kalkıyoruz. Suya zam, ekmeğe zam, zam da zam! Türkiye’mizin yönetimi hiç iyi değil” dedi. 
Öte yandan bazı vatandaşlar da ‘’Yetkililer gelsin mutfak pazar enflasyonunu yerinde görsün. Fakir daha da fakir oluyor, zengin ise daha zengin oluyor’’ diye konuştular.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —