Tarih: 24.02.2024 11:28

Yerel seçimler öncesinde 'seçmen taşıma' iddialarına o partiden uyarı!

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye’de 31 Mart’ta yapılacak Mahalli Seçimler için Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından seçmen listeleri 4 Ocak’tan itibaren mahalle muhtarlıklarında askıya çıkarıldı. Listelerin askıya çıkarılmasıyla birlikte birçok ilde 'seçmen taşıma' iddiaları da gündeme gelirken yerel seçimlere az bir zaman kala söz konusu Urfa’da da seçmen taşıma iddiaları gündeme gelmeye başladı.
Bununla ilgili yazılı bir açıklama yapan Yeniden Refah Partisi Şanlıurfa İl Başkanlığı şu ifadelere yer verdi:
Bilindiği üzere son günlerde kamuoyunda ve sosyal medyada dile getirilen ve vatandaşların bilgisi dışında İkametgahların değiştirilmesi suretiyle seçmen kayıtlarının taşınması durumu ile karşı karşıyayız.
Bu noktada birçok vatandaşımız seçmen kayıtlarının taşınması hususu ile ilgili partimize başvurarak şikayetlerini iletmişlerdir. Söz konusu durum vatandaşlarımızın seçime katılım sürecini aksatmakta, “seçim güvenliği”ni tehdit etmek ile beraber seçimlerin demokratik çerçevede sağlıklı olmayan bir süreçte yapılacağı hususunu ortaya çıkarmaktadır.
Yeniden Refah Partisi İl Başkanlığı olarak;
Seçim günü vatandaşlarımızın mağdur olmaması ve demokrasinin gereği olan seçme hakkını kullanabilmesi için şehir merkezinden Halfeti ilçemize ulaşım imkanı sağlama kararı almış bulunmaktayız.
Tüm vatandaşlarımızın öncelikle e-devlet kanalından Seçimde oy kullanacakları yeri kontrol etmelerini ve mağdur edilmiş vatandaşlarımızın da kendilerine en yakın partimiz teşkilatlarına müracaat etmelerini önemle rica ediyoruz.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
YENİDEN REFAH PARTİSİ ŞANLIURFA İL BAŞKANLIĞI

MEHMET SALİH ŞANSAL




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —