Tarih: 03.06.2023 13:02

Yaşı küçük, yükü büyük

Facebook Twitter Linked-in

Suriye’de ki iç savaşta babasını kaybeden Seher Eye, üç kardeşi ve annesi ile birlikte Urfa’ya geldiler. Son olarak Maraş merkezli depremlerde etkilenen Urfa’da depremle birlikte evleri yıkılan Seher Eye, annesi ve kardeşleri ile birlikte bu kez de bir akrabasının evine sığındılar.
Tüm bunlara ve küçük yaşına rağmen ilköğretim 4. sınıf öğrencisi Seher Eye ailesinin maddi durumu kötü olduğu için okul masraflarını okuldan çıkar çıkmaz ayakkabı boyayarak çıkartıyor.
SAVAŞTA BABAMI KAYBETTİM
Ailesinin maddi durumunun kötü olduğunu, okul masraflarını karşılamak için ayakkabı boyadığını söyleyen Seher Eye, "Suriye’de çıkan savaşta babamı kaybettim. 3 kardeşim ve annemle birlikte daha sonra Urfa’ya yerleştik. Sonra deprem oldu depremde hepimiz çok korktuk, depremle birlikte evimiz yıkıldı. Ailemle bir akrabamızın evine sığındık. Ailemde bir tek ben çalışıyorum. Okumak istiyorum. Maddi durumumuzun zayıf olması nedeniyle ayakkabı boyacılığı yaparak evin ihtiyacını ve okul masraflarımı karşılamaya çalışıyorum. Benim yaşıtlarımdaki arkadaşlarım yaz tatillerinde ve hafta sonları oyun oynayarak eğleniyor. Ama benim böyle bir şansım yok" dedi.
BUNA DA ŞÜKREDİYORUM
Her yaz tatilinde ve hafta sonları da çalışmak zorunda kaldığını belirten Seher Eye, "Ben de arkadaşlarım gibi eğlenmek isterim ama maalesef annem ve kardeşlerim için çalışmak zorundayım. Çünkü gelecekte öğretmen olmak için, okumak için şimdiden okul masraflarımı çıkartmak zorundayım. Günlük kazancım 30 ile 40 TL arası değişiyor. Buna da şükrediyorum. İnşallah okul masraflarımı çıkarttığıma inanıyorum" diye konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —