Tarih: 27.06.2024 11:55

Viranşehir Belediyesinde kadınlara regl izni

Facebook Twitter Linked-in

Viranşehir Belediyesinde kadınlara regl izni
31 Mart yerel seçimlerinde Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nin (DEM Parti) açık ara farkla kazandığı Urfa’nın Viranşehir ilçesinde Viranşehir Belediyesi'nin imzaladığı Toplu İş Sözleşmesi'yle (TİS) belediyede çalışan kadınlar ilk kez regl izni hakkı kullanabilecek.
Sözleşmeye göre, kadın çalışanlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, 28 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde izinli sayılacak, ayda bir gün regl izni kullanabilecek.
31 Mart seçimlerinde Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'ne (DEM Parti) geçen Viranşehir Belediyesi ile KESK'e bağlı Tüm Bel-Sen arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. Sözleşmede memur statüsünde çalışanlara çeşitli yeni haklar tanınırken, kadın memurlara pozitif ayrımcılık yapıldı.
Sözleşmeye göre, 21 Mart Newroz bayramında tüm çalışanlar izinli sayılacak. Kadın emekçiler, 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü ve 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde; engelli emekçiler de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü ve 10-16 Mayıs Engelliler Haftası’nda birer gün idari izinli sayılacak. Kadın çalışanlar ayda bir gün regl izni kullanabilecek.
Bununla birlikte sözleşmeden yararlanan belediye çalışanlarının alkol, kumar vb. alışkanlıklar ile ailesinin şikayeti üzerine aile içi şiddet uyguladığı tespit edildiği durumlarda, söz konusu çalışanın sözleşme hükümlerinde yer alan mali ve sosyal yardımlardan elde ettikleri alınarak, bunlar çalışanın eşine ödenecek.
Çok eşli erkek personel, sözleşme hükümlerinden yararlanamayacak.

MEHMET SALİH ŞANSAL




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —