Tarih: 25.02.2024 14:16

'Vergide adalet istiyoruz'

Facebook Twitter Linked-in

Şanlıurfa Aile Hekimleri Derneği (ŞUAHED) Başkanı Doktor Yusuf Eryazğan, aile hekimlerinden alınan yüzde 35 vergi dilimine tepki gösterdi.

 

Maliye Bakanlığına ve Sağlık Bakanlığına çağrıda bulunan Eryazğan, konuya ilişkin yazılı bir basın açıklaması yaptı. 

 

Eryazğan, açıklamasından şu ifadelere yer verdi:

 

"Şanlıurfa Aile Hekimleri Derneği olarak buradan Maliye Bakanlığına ve Sağlık Bakanlığına sesleniyoruz; Aile hekimlerinin yıl boyunca ödedikleri vergi orta ölçekli bir tüccarın ödediği verginin çok daha üzerinde.

 

Bizler yıl boyunca sürekli vergi dilimlerine girerek büyük kesintilere maruz kalıyoruz. Üstelik hastane çalışanlarına yapılan ek ödemeler vergi dilimine sokulmuyorken bizde 4 ad altında verilen ek ödemeler de vergi dilimi için sayılmaktadır .

 

Kamu hizmetinin en önemli noktasında bulunan aile hekimliği çalışanları zaten yüksek enflasyon altında ezilirken birde 5'inci ayda yüzde 35 vergi dilimiyle karşılaşılıyor .100 liradan 35 TL kesiliyor bu da özelikle aile hekimliğinin cazibesini ortadan kaldırıyor, kamudan aile hekimliğine geçiş azaldı.

 

100 aile hekimliği biriminden 20'sinde aile sağlığı çalışanı yok. Yüksek vergi kesintisi Aile sağlığı çalışanı açığının önümüzdeki yıllarda en önemli sebebi olacak

 

Mesleğe geçen yeni hekimler aile hekimliğini bu ağır ekonomik şartlar nedeniyle istemiyor.

 

ŞUAHED olarak talebimiz; kamu hizmeti veren aile hekimliği çalışanları için vergilerin yüzde 15'te sabitlenmesi, ayrıca verilen ek 4 kalemin vergi dışında tutulmasıdır, Hastanelerde olduğu gibi.

 

Sağlık Bakanlığına ve Maliye Bakanlığına sesleniyoruz; Biz tüccar değiliz 1 yılda maaşımızın yüzde 25 vergiye gidiyor. Hem de yüksek enflasyonun olduğu bir dönemde."

FETHİ YAVUZTÜRK




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —