Tarih: 17.08.2023 11:54

Valilikten çocuğa istismar açıklaması

Facebook Twitter Linked-in

Bozova'da fırıncılık yapan F.K., 9 yaşındaki bir çocuğu istismar ettiği gerekçesiyle tutuklandı. İlçede istismar olayının duyulması üzerine vatandaşlar ilçe merkezinde toplanıp protestoda bulundu.

 

15 Ağustos akşamı ilçeye bağlı Kırmızıpınar Mahallesi’nde meydana gelen olayda, iddiaya göre ilçede bir fırında çalışan F.K., 9 yaşındaki çocuğa cinsel istismarda bulundu. Olayın duyulması üzerine vatandaşlar polis çağırarak F.K.'yi polise teslim etti. 

 

Emniyetteki ifadesinin ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen F.K. tutuklandı.

 

Cinsel istismar mağduru çocuk ise Şanlıurfa Çocuk İzlem Merkezine sevk edildikten sonra ailesine teslim edildi.

 

Ancak ilçede istismar olayın duyulması üzerine sosyal medyada canlı yayın yaparak toplananlar, yürüyüş düzenledi. Bir grup oturma eylemi başlatırken, ilçeye takviye ekipler sevk edildi.

 

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

 

Urfa Valiliğinden olayla ilgili şu açıklama yapıldı: 

 

“14.08.2023 Pazartesi günü saat 22.15 sıralarında Bozova ilçemiz Devlet hastanesinden Adli Vaka ihbarı alınmış, ekiplerimiz derhal devlet hastanesine sevk edilmiştir.

 

Hastanede mağdur (M.Y) adlı çocuğun, yabancı uyruklu (F.K) adlı şüpheli şahsın cinsel istismara  uğradığını beyan etmesi üzerine, ivedilikle tahkikat başlatılmış ve şüpheli şahıs yakalanmıştır.

 

Şanlıurfa Çocuk İzlem Merkezine sevk edilen Mağdur (M.Y) adlı çocuğun ailesine teslimiyle birlikte, ilgili kurumlarımızca başlatılan destek ve takip hizmetleri hassasiyetle sürdürülmektedir. 

 

15.08.2023 tarihinde mahkemeye çıkartılan yabancı uyruklu (F.K) adlı şahıs tutuklanmıştır.”

 

BARO: VATANDAŞLARIMIZI SÜKUNETE DAVET EDİYORUZ

 

Şanlıurfa Barosu’ndan yapılan açıklamada ise şöyle denildi: "Bozova ilçemizde meydana gelen küçük çocuğun cinsel istismarı iddiası baromuz tarafından hassasiyetle takip edilmektedir. Şanlıurfa Barosu olarak sürecin takipçisi olduğumuzu kamuoyuna bildiriyoruz. Bu aşamada tüm vatandaşlarımızı sükunete davet ediyoruz. Toplumsal huzur ve adaletin sağlanması için herkesin sağduyulu bir şekilde hareket etmesi büyük önem taşımaktadır."

 

ZAFER PARTİSİ İL BAŞKANLIĞI: İNFİAL YARATACAK OLAYLARIN İÇİNDE OLMAYACAĞIZ

 

Zafer Partisi Urfa İl Başkanlığından yapılan açıklamada,  İlçe Başkanlığına gerekli talimatlar verildiği belirtilerek, '' Tarafımızca herhangi bir protesto, yürüyüş yapılmamıştır. Tüm halk sükunete davet edilmiştir.  Zafer Partisi, hiç bir şekilde infial yaratacak olayların içerisinde bulunmayacaktır. '' denildi.

 


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —