Tarih: 11.07.2023 15:28

Urfa'yı ilgilendiren hayati projede imzalar tamam!

Facebook Twitter Linked-in

Yıllardır gündeme getirilmesine rağmen bir türlü somut adımın atılmadığı Viranşehir Çevre yolu projesi Kamu İhale Kurumu tarafından onaylandı. 

AĞIR VASTIALARIN YARATTIĞI KAZA RİSKİNİ AZALTMAK BU PROJEYE BAĞLI

Viranşehir merkezini trafik yoğunluğundan kurtarmak ve dolayısıyla kaza riskini azaltmak amacıyla planlanan projede yaklaşık maliyet 1 milyar 27 milyon 453 bin lira olarak hesaplanmıştı. 

13,6 kilometrelik Çevre yolu; Toprak işleri, sanat yapıları, köprü plentmiks alt temel ve plantmiks temel, bitümlü sıcak karışım kaplama vs. işleri kapsıyor.

Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü'nün yatırımları arasına dahil edilen projeyi Maktaş Tarım - Mavi Tepe İnşaat ortaklığı üstlendi.

14 Haziran 2023 tarihinde ihale sözleşmesi imzalanan ve 21 Haziran'da işe başlandığı belirtilen projenin 720 günde, yani 16 Haziran 2025 tarihine kadar tamamlanması öngörüldü.

MİLLETVEKİLLERİ GİRİŞİMDE BULUNMALI, ÖDENEK ARTTIRILMALI

2023 yılı ödeneği 10 milyon lira olan Viranşehir Çevre Yolu Projesi önce toplam 23 kilometre olarak düşünülmüş ancak kamulaştırma maliyetlerinden dolayı 13 kilometreye düşürülmüştü.

Projenin hızlı bir şekilde hayata geçirilmesi ödenek imkanlarına bağlı. Ak Parti Şanlıurfa Milletvekillerinin Ulaştırma ve Altyapı Bakanıyla görüşerek projenin önemini anlatmaları ve ödenek imkanlarının arttırılması yönünde girişimde bulunmaları isteniyor.  Vatandaşlar, 'Bu yol Habur'a bağlandığı için Uluslararası nitelikte, yoğunluğu çok fazla. Sık sık kazalarla karşılaşıyoruz. İlçe halkının rahat nefes alması bu projeye bağlı. Çevre yolu projemizin planlanan 2 yıllık sürede bitirilmesi hayati derecede önemlidir'' dediler. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —