Tarih: 22.06.2023 11:05

Urfaspor'a altın öneriler

Facebook Twitter Linked-in

Kulüpleri başarıya götüren en önemli etken stratejik ve doğru planlama...  Futbol Strateji ve Planlama Direktörü Nesim Argun, 2023-2024 sezonu öncesinde bilinçsiz çalışmalara karşı kulüplere bazı uyarılarda bulundu. 

Gelişmiş bir strateji ve doğru bir planlama konusunda kulüplerin yaşadığı sıkıntılara dikkat çeken Argun, en önemli problem olarak kurumsallaşamamayı gösterdi. 

KULÜPLER YANLIŞ PLANLAMALAR YÜZÜNDEN BORÇ BATAĞINDA

Artan döviz kuruna bağlı olarak transfer maliyetlerinin kabardığını, kulüplerin bu yükü kaldıramadığını anlatan Argun, 'Strateji ve doğru bir planlama' konusunda şu önerileri gündeme getirdi:

''Kulüplerin çoğu borç batağı içerisinde. Yanlış tercihler borçlanmayı daha da arttırmış durumda. Bu nedenle doğru planlama çok önemli. Teknik ekibin belirlenmesi, Transfer politikası, kulübün nasıl bir sistemde oynaması gerektiği, kulübe ait sporcu datasının oluşması, transfer edilecek oyuncuların karakter ve disiplin uyumları, tesisleşme, bilimsel ve teknolojik çalışmalar Avrupa'da kulüplerin olmazsa olmazlarıdır. Kendi ülkelerinde ve uluslararası arenada şampiyonluklar elde etmiş kulüplere baktığımız zaman başarılarının altında yatan en önemli faktörler olarak stratejik planlamaları görüyoruz.

FUTBOLCU ÖDEMELERİN ZAMANINDA YAPILACAĞINDAN EMİN OLMALI

Finansal istikrar başarıyı sürdürülebilir kılar.  Futbolcu, alacağının zamanında ödeneceğinden emin olduğu zaman  Kulübe olan aidiyet duygusu artar bu da hedefe daha kolay yönelmesini sağlar

Kulüpler, stratejik planlama sayesinde gelirlerini artırarak mali güçlerini de güçlendirebilirler. Stratejik planlama süreci, kulüplerin sahip oldukları kaynakları ( finansal kaynaklar, insan kaynakları, fiziksel kaynaklar vb. ) doğru bir şekilde kullanmasına yardımcı olur. 

Kurumsal ve stratejik planlama süreçleri, kulübün gelecekteki performansı için bir oluşum sağlar. Bu sayede, kulüplerin sadece kısa vadeli hedeflerine değil, uzun vadeli başarılarına da odaklanmalarını sağlanır.''




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —