Tarih: 24.05.2023 14:43

Urfaspor bu yıl 1. Lige çıkar mı?

Facebook Twitter Linked-in

‹Matematiğin Güler Yüzü› adı altında Youtube'de 600 binin üzerinde takipçiye ulaşan Matematik öğretmeni Mustafa Güler Şanlıurfaspor'un şampiyonluk şansını değerlendirdi.

İstatistikleri inceleyen Güler, Şanlıurfaspor'un play off finali oynama şansının yüksek olduğunu söyledi.

Güler'in değerlendirmesi şöyle:

''Şanlıurfaspor 3'üncü turda (Ankaraspor, Esenler Erokspor, AMED SF ve Anagold 24 Erzincanspor) üstünlük sağlayacak bir takımla eşleşecek. başarılı olursa diğer grubun 3. turundan gelecek takımla final oynayacak.

Bodrumspor'u biliyorsunuz, geçen yıl play off'larda başarı gösterip 1. Lige çıkmıştı. Bodrumspor'un dış saha puanı o sezon 34'tü. Şanlıurfaspor'un dış saha puanı 37.

Şu anda Play off'u oluşturan 10 takım içerisinde dış saha puanı en yüksek takım Şanlıurfaspor.

Niçin bunu söylüyorum biliyor musunuz? Hangi takımın dış saha puanı yüksekse o takım hep 1. Lige yükseliyor.

Geçen sezon 3. turda ilk maçı deplasmanda yapanlar hep finale kalmış. Şanlıurfaspor 3. tur ilk maçını deplasmanda yapacağı için finale yakın taraf.

Tüm istatistik bilgiler Şanlıurfaspor'u işaret ediyor.

Şanlıurfaspor Allah'ın izniyle 1. Lige çıkacak.

Burada taraftarlara çok iş düşüyor. Valiliğe, Belediyelere çok iş düşüyor.

Sokaklarda Şanlıurfaspor'u görmek istiyorum ama ne yazık ki göremiyorum. Şehri sarı yeşilli bayraklarla donatmamız lazım. 

Futbolda üst lige çıkmanın şehre turizm açısından önemli artıları olacak. Geçenlerde Diyarbakır'a gittim, Petrol'ünden benzin aldım, yemek yedim,  marketinden su aldım, yiyecek aldım. bu nedenle Şanlıurfaspor'un 1. Lige çıkması şehrimiz açısından da çok önemlidir.''




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —