Tarih: 08.06.2023 11:40

Urfa’nın Hızlı Tren Projesi 2028’e kadar hayata geçirilecekmiş !

Facebook Twitter Linked-in

Şanlıurfa’nın ‘Hızlı Tren Projesi’ yılan hikayesine döndü. Kentte gelen siyasiler, kısa sürede hızlı tren projesinin ihale edileceğini ifade etse de kayda değer gelişmelerin görünmemesi Urfa halkının tepkisine neden olmaya devam ediyor.

TAKVİMİ YENİ BAKAN AÇIKLAYACAK !

AK Parti'nin seçim öncesi açıklanan " Türkiye Yüzyılı İçin Doğru Adımlar" başlıklı beyannamesi de gelecek dönemde ulaştırma ve haberleşme altyapısında yapılacak yatırımlara, hayata geçirilmesi hedeflenen projelere yönelik ana başlıkları içeriyor. Söz konusu hedeflere ulaşmak için hangi adımların atılacağı, yol haritası ve takvim ise Bakan Uraloğlu'nun yapacağı açıklamalarla netleşecek.

Beyannameye göre, Türkiye Yüzyılı için 2028’e kadar İzmir-Ankara, Halkalı-Kapıkule, İstanbul Havalimanı-Çatalca, Adapazarı-Gebze-YSS-Halkalı, Karaman-Ulukışla, Adana-Toprakkale-Bahçe-Nurdağ-Başpınar, Aksaray-Ulukışla, Ulukışla-Yenice, Bandırma-Bursa-Osmaneli, Adana- Mersin, Sivas- Erzincan, Yerköy-Kayseri, Bursa-Gemlik, Mürşitpınar-Şanlıurfa, Aliağa-Çandarlı-Bergama, Selçuk-Ortaklar-Aydın, Aydın-Denizli, Çetinkaya-Malatya, Konya-Seydişehir-Antalya, Delice-Çorum, Sivas-Çetinkaya, Aksaray-Konya, Gaziantep-Şanlıurfa, Bandırma-Balıkesir ve Balıkesir-Bergama Hızlı Tren projeleri hayata geçirilecek.

Öte yandan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili ve eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Hızlı Tren Projesinin seçim sonrası hayata geçirileceğini açıklamıştı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —