Tarih: 30.11.2023 11:34

Urfalılar Nihat Çiftçi'ye yol haritası hazırladı

Facebook Twitter Linked-in

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler öncesinde AK Parti'de seçim kulisleri hareketlenmiş durumda.. Ankara'dan ışık bekleyen aday adaylarından biri de Nihat Çiftçi.

 

Şanlıurfa'da 2015-2019 yılları arasında Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Nihat Çiftçi, ''Hemşehrilerimin ortak görüşü yarım kalan bir hizmet atağının tamamlanması gerektiği yönünde'' diyerek Ak Parti'ye aday adaylığı müracaatında bulunmuştu. 

 

ÖNEMLİ ULAŞIM PROJELERİ HAYATA GEÇİRDİ

 

Bilindiği gibi Nihat Çiftçi, 2012 yılında Karaköprü'den Bağımsız Belediye Başkanı seçilmiş, daha sonra Ak Parti'ye katılmıştı. 2015'te Celalettin Güvenç Milletvekili olmayı tercih edip Büyükşehir Belediye Başkanlığından istifa edince kendisine yeni bir yol açıldı. Nihat Çiftçi aynı yıl Karaköprü Belediye Başkanlığı görevini bırakıp Meclis üyelerinin oylarıyla Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçildi, 3 yıl boyunca özellikle ulaşım alanında birçok önemli projenin hayata geçirilmesini sağladı.

 

Tugay önündeki 15 Temmuz kavşakları, 3 katlı Narlıdere kavşağı Çardaklıkaya Bulvarı ve Beyazgül döneminde açılan Buluntu hoca Bulvarı ve Karakoyun köprülü kavşağı Nihat Çiftçi'nin projeleri arasında yer alıyor. 

 

BÜYÜKŞEHİR OLMAZSA KARAKÖPRÜ 

 

Yerel yönetimlerindeki tecrübeleri nedeniyle Nihat Çiftçi'yi yeniden Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görmek isteyen büyük bir seçmen kitlesi söz konusu ve çoğunluğu Karaköprü'de ikamet ediyor. Şayet Büyükşehir için tercih edilmemesi halinde Karaköprü'den Belediye Başkan adayı olması isteniyor. 

 

Nihat Çiftçi 2019 yerel seçimlerinde kendi isteğiyle aday olmamıştı.  Seçmenlerinin kendisi için belirlediği bu yol haritasının nasıl şekilleneceği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığındaki komisyonun yapacağı aday belirleme toplantıları sonunda belli olacak. 

 


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —