Tarih: 08.06.2023 14:13

Urfalılar halk ekmeğe ulaşamıyor

Facebook Twitter Linked-in

Urfa’da ekmeğin 4 TL’den 5 TL’ye yükseltilmesi vatandaşların tepkilerine yol açtı. zam kararına tepki gösteren bazı vatandaşlar ise 'Halk ekmeğe ulaşamamaktan yakındı. 

Vatandaşlar, geçim koşullarının zorlaştığı bir dönemde ekmeğe yapılan zammın bütçelerini daha da zorlayacağını dile getirdiler.

Büyükşehir Belediyesi geçen yıl dar gelirli vatandaşları düşünerek halk ekmek projesi hayata geçirmişti. Ancak vatandaşların çoğu halk ekmeğe ulaşamamaktan yakınıyor. Vatandaşlara göre, hem halk ekmek üretimi hem de büfe sayısı yetersiz.

TOPLAMA MERKEZİNE HALK EKMEK BÜFESİ KONULMALI

Sokaktaki vatandaşa ekmek zammını sorduk. Bir gencin “Bu ekmek zammını bence Urfa olarak sonuna kadar hak ediyoruz.' şeklindeki sözleri dikkat çekti.

Halk ekmeğe ulaşamamaktan yakınan Mahmut Argün, Nerede halk ekmeği var, yerini gösterin bende gidip ucuza ekmek alayım” dedi.

Ekmeğe yapılan zammı fahiş bir fiyat olarak değerlendiren bir başka vatandaş, “Kalabalık bir aile düşündüğümüz zaman günde 6 tane ekmek alsa hesap edemiyorum. Allah yardımcıları olsun” şeklinde konuştu.

Millet artık perişan oldu diyerek sözlerine başlayan bir kadın vatandaşımızda, “Ekmeğe yapılan zammı doğru bulmuyorum. Bunun yanında çalışmayanlar ve asgari ücretle çalışanlar var. Elektrik, doğalgaz, su faturalarını ödeyemeyen vatandaşlarımız var. Bir ekmek bu fiyata gelmişse millet ölmüş demektir. Allah hepimizin yardımcısı olsun” dedi.

FIRINLAR DENETLENMİYOR

Son olarak ekmek zammının yanı sıra fırınların denetimsizliğinden yakınan bir başka vatandaş ise, şunları anlattı:

“Bu durum Büyükşehir Belediye Başkanımızın Oda başkanından korkusundan ileri geliyor. Zammı niye istiyor? Asgari ücrete, SSK primine zam geldi. Bununla birlikte una da geldi. Hangi fırınımızda SSK'lı işçi çalışıyor? Hiçbir fırınımızda sigortalı işçi çalışmıyor. Hiçbirinin sağlık karnesi yok. Çocuk işçi çalıştırıyorlar. On kişi çalışıyorsa bir tane sigortalı yoktur. Ya kendisi ya kardeşi sigortalıdır. Maliye desen çalışmıyor. Haksız kazanç elde ediyorlar. Ama bunu önleyecek Belediye Başkanımız yok. Bizim Belediye Başkanımız her yere afişini astırıyor. İbrahim Tatlıses'in bu kadar afişi asılmadı Büyük bir icraatı olmadı bugüne kadar. Urfa'yı sahipsiz bıraktı. Herkesten korkuyor. Şimdi bugün Belediyeye git, tokat atabilen bir adamsan her işini yaptırıyorsun. O yüzden fırıncıların suçu yok.''




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —