Tarih: 12.05.2023 13:55

Urfalı yazardan çağrı: Kalkınmanın yolu

Facebook Twitter Linked-in

Urfalı yazar Cemal Babaoğlu, Urfa genelinde kitap okuma ve kitap satışları ile ilgili düşüncelerini açıkladı. Urfa genelinde kitap okuma alışkanlığının mutlaka kazandırılması gerektiği, okumayan toplumun aydınlanmasının mümkün olmadığı kanaatini dile getiren yazar Babaoğlu, özellikle Urfalı yazarların kitaplarına da yeterince ilgi gösterilmediği konusunda sitem etti.
EMEĞİMİZİN KARŞILIĞINI ALAMIYORUZ
Yaşadığımız coğrafyanın hem tarih hem de edebiyat alanında zengin olduğunu ancak halen eğitimli insanlarımızın çoğunun bunun farkında olmadığını ve bu konularda kitap yazan yazarlarında kitaplarının alınmayıp ekonomik olarak desteklenmediğini belirten Babaoğlu, “Urfa’da uzun yıllar köşe yazarlığı yaptım ve bugüne denk yaptığım araştırmalar sonucu 7 kitap yazdım. Verilen bu emeğin karşılığı olarak okurlarla fazla buluşamadığımı da buradan belirtmek istiyorum. Bunun nedeni de ekonomi olabilir, son iki yıl içiresinde kâğıt fiyatlarına yapılan zamlar okuyucuda düşündürüyor. Bununla ilgili STA fabrikaları vardı bunların satılması direk olarak bunlara bağlı kalmamız, doların olağan üstü biçimde artması haliyle kitaplara da yansıdı. Zaten okur kitlemiz az, bunun üstüne ekonomik sebeplerin gelmesi de buna etken oldu diyebiliriz” dedi. 
KİTAP ALMAKTA EKMEK KADAR GEREKLİ
Urfa genelinde kitap okuma alışkanlığının mutlaka kazandırılması gerektiği, okumayan toplumun aydınlanmasının mümkün olmadığı kanaatini dile getiren Babaoğlu, “Yani bir ekmek ne kadar gerekli ise kitap almakta o derece gereklidir. Kendi toplumlarının tarihini bilmeyen toplumlar geleceklerine yön veremez. Dolayısıyla beynimiz nasıl vitamine ihtiyaç ise aynı derece de bilgiye de ihtiyaç duyar. O açıdan ben Urfa halkına ekonomi asla bahane olmasın yeter ki bir zaman ayıralım. O cep telefonlarından, sosyal medyadan uzak duralım” diye ifade etti. 
KALKINMANIN YOLU OKUMAKTAN GEÇER
Kalkınmanın tek yolunun okumaktan geçtiğine dikkat çeken Babaoğlu, “Bakınız hiç kullanmayın demiyorum. Kullanın ama sadece günde yarım, bir saat. Onun dışında fazla zaman katliamı yapmayın. En az günde bir saat kitap okumaya ayırın. Urfa tarihini öğrenin, ülkemizin tarihini öğrenin. Tarihini bilmeyen toplumlar geleceğine de yön veremez, sorunları da çözemez, basit sorunlarda boğuluruz. O yüzden mutlaka okumamız gerekiyor. Her ne kadar kitaplar pahalı olsa bile yine de okumanın bir yolunu buluruz. Bulmak zorundayız, okumak isteyenlere de biz burada yüzde 50’in üzerinde bir indirim yapıyoruz. Kalkınmanın yolu okumaktan geçer” sözlerini kaydetti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —