Tarih: 25.08.2023 11:34

Urfalı vekilden Diyanet'e zor Dörtbudak soruları

Facebook Twitter Linked-in

Şanlıurfa Mevlana Halid Camii İmamı Mehmet Şükrü Dörtbudak, çocukların kolları, göğüsleri gibi bedensel bölgelerinin açık olmasının pedofili suçunu körüklediğini ifade etmiş, bundan dolayı hakkında yürütülen soruşturma sonucunda kınama ve 500 TL maaş kesme cezası almıştı. 

 

Yeşil Sol Parti (YSP) Şanlıurfa Milletvekili Dilan Kunt Ayan, bu konuyu Diyanet İşleri Başkanlığına sordu.

 

Sosyal medya hesabından bu konuda bir açıklama yapan Dilan Kunt Ayan,  çocuk ve kadınların hak ve özgürlüklerini, üstün yararlarını ısrarla yok sayan tavrını eleştirerek,  Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan şu sorulara yanıt beklediklerini bildirdi. 

 

YANIT BEKLEYEN SORULAR

- Şanlıurfa Mevlâna Halid Camii İmamı Mehmet Şükrü Dörtbudak hakkında Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yürütülmekte olan kaç idari soruşturma vardır? Bu soruşturmalardan kaçı sonuçlanmıştır? Soruşturma sonucunda hangi kararlar verilmiştir?

 

-Mehmet Şükrü Dörtbudak'ın 2022 Ağustos ayında pedofili ve çocuk istismar faillerini meşrulaştıran söylemleriyle verdiği vaaz hakkında Disiplin Yönetmeliği'nin hangi maddesinden soruşturma açılmış, hangi ceza verilmiştir?

 

-657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre disiplin soruşturmasına konu olan ve aynı zamanda suç sayılan söylem ve eylemleri defaten tekrarlayan Mehmet Şükrü Dörtbudak hakkında verilen cezaların kademeli olarak artması ve tekrarı halinde "Devlet Memurluğundan Çıkarma" kararı verilmesi gerekirken hangi gerekçeyle bu cezalar verilmemiştir?

 

- Çocuklar ve kadınların her türlü şiddet ve İstismardan korunması açısından Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından kurum personeline ve hizmetlerine yönelik hazırlanmış bir politika belgesi var mıdır?''

 


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —