Tarih: 03.06.2023 13:02

Urfalı vatandaşların hükümetten beklentileri

Facebook Twitter Linked-in

Cumhurbaşkanlığı 2’nci tur seçimlerinin 28 Mayıs tarihinde gerçekleştirilmesi ile birlikte Türkiye Cumhurbaşkanı yeniden Recep Tayyip Erdoğan oldu. Seçim sürecinin tamamlanmasıyla birlikte tekrardan başa gelen mevcut Ak Parti iktidarının neler yapacağı merak konusu olurken Urfalı vatandaşlar ise mevcut iktidardan beklentilerini açıkladı. Vatandaşın bu beklentileri arasında en çok hayat pahalılığı dikkat çekerken, bunun yanı sıra işsizlik ve Suriyeli mülteciler sorunu yer aldı.
Erdoğan’dan beklentilerini açıklayan Mehmet Çelik isimli bir vatandaş, “Cumhurbaşkanımızdan ilk beklentimiz çocuklarımıza yardımcı olması. Çocuklarımızın okumalarına, eğitimine, evlenmesine yardım edilebilir” dedi.
HER ŞEY ATEŞ PAHASI
Ülkede ki hayat pahalılığına dikkat çeken Enver Kaya, “Her şey ateş pahası. Her gün her şeye zam geliyor. İyi yaşamak herkesin hakkı. Bir kesim çok uç noktada yaşarken bir kesim hiç yaşamıyor. Eskiden orta direk diye bir kavram vardı o tamamen ortadan kalktı” diye konuştu.
HER GÜN YAPILAN FAHİŞ ZAMLARDAN BIKTIK
Başta ki mevcut hükümetin bir an önce ekonomiye müdahale etmesi gerektiğini savunan Cenap isimli bir vatandaş, “Her gün yapılan fahiş zamlardan bıktık. Herkes kendi kafasına göre fiyat belirliyor. Dolayısıyla hükümettin buna bir an önce müdahale etmesi gerekiyor ki vatandaş rahat nefes alsın. Şu an insanların çoğu geçinemiyor. Evlerine ekmek bile götürmekte zorlanan insanlar var. Umarız ki bu seçimden sonra mevcut hükümet bunu dikkatte alır ve bir an önce müdahale eder” çağrısında bulundu.


BİZ GENÇLER OLARAK BİRÇOĞUMUZ İŞSİZİZ
Birçok gencin işsiz olduğuna dolayısıyla birçoğunun da uyuşturucu maddeye bulaştığına parmak basan, “Ömer Faruk Deligöz, “Biz gençler olarak birçoğumuz işsiziz. Benim lise diplomam yok, lise diplomam olmadığı için nereye gitsem kapı dışarı ediyorlar. Şu an da ben işsizim, hemen yanımda ki arkadaşım iki yıldır nişanlı ne evlenebiliyor ne de bir iş hayatına atılabiliyor. Dolayısıyla hükümet bu konuda biz gençlerin bu sorununa el atmalı. Görmüş olduğunuz bu mahallemiz bataklık bu mahallede ki gençlerin çoğu uyuşturucuya bulaşmış ve iş bulamadıklarından dolayı hep uyuşturucuya yöneliyorlar. Hükümetten tek ricamız buna bir el atmaları lazım” sözlerini kaydetti.
URFA’DA Kİ SURİYELİLER SORUNUNU ÇÖZÜME KAVUŞTURMALI
Ülkede ki ve Urfa’da ki Suriyeli mülteci sorununa değinen Mehmet isimli bir vatandaş da “Hükümetten tek beklentim Urfa’da ki Suriyeliler sorununu çözüme kavuşturması. Hükümet bir an önce bunların bir çaresine bakmalı. Bir diğeri hayat çok pahalı büyüklerimizin buna bir çare bulmasını istiyoruz” mesajını verdi.
Öte yandan bazı vatandaşlar da 21 yıldır iktidar da olan bu hükümetten pek bir beklentilerinin kalmadığını ve umutlarının tamamen tükendiğini söyledi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —