Tarih: 11.05.2023 17:11

Urfalı seçmenlerden seçim değerlendirmesi

Facebook Twitter Linked-in

14 Mayıs tarihinde yapılacak olan seçimlerde cumhurbaşkanlığı için yarışacak isimler arasında Kemal Kılıçdaroğlu, Sinan Oğan, Recep Tayyip Erdoğan ve Muharrem İnce gibi isimler yer alırken seçime çok az bir süre kala Urfalı vatandaşlar seçimin ikinci tura kalıp ya da kalmadığını tartışırken bu tartışan isimler arasında en çok da Erdoğan’ın seçimin ilk turunda galip geleceğini ortak görüşünde birleştiler.

Bunun yanı sıra seçimin ikinci tura kalacağını ve Kılıçdaroğlu’nun bu seçimde galip geleceğini söyleyen isimlerde oldu.

Şahin Arda: Seçim ikinci tura kalmaz, yüzde 53, 54 ile Recep Tayyip Erdoğan kazanır. Ama milletvekilli sayısında düşüş olur diye düşünüyorum. Ben şahsen oyumu cumhurbaşkanlığında Erdoğan’a, milletvekilliği seçiminde ise MHP’ye vereceğim.

Kenan Tatlı: Allah’ın izniyle inşallah bu seçim ikinci tura kalmaz. Kalmama sebebi de inşallah reis baba bu işi hal eder. İlk turda alacağız, başka çaresi yok.

Ahmet Demir: Seçim ikinci tura kalmaz çünkü kazanan kişi belli yani Recep Tayyip Erdoğan.

Mehmet Kağan: Benim tahminlerime göre bu seçim ikinci tura kalacak. İkinci tura kalan isimlerde Erdoğan ve Kılıçdaroğlu gibi iki isim olacak. İkinci turda da Kılıçdaroğlu’nun kazanacağını düşünüyorum.

Abdulkadir Polat: Bu seçimin ikinci tura kalması mümkün değil. Seçimi ilk turda kazanan Tayyip olacak.

Mehmet Ali Yıldız: Bu seçim ikinci tura kalmaz diye düşünüyorum. Kazanan yine Erdoğan olacak.

Recep Aslan: Bu seçim ikinci tura kesinlikle kalmaz. İlk turda Erdoğan ve partisi işi götürür.

Sabri Olgun: Bu seçimin ikinci tura kalmaması lazım diye düşünüyorum. Halk mevcut iktidardan dolayı 20, 21 yıldır rezil, perişan oldu. Halk yoksullaştı, iktidar halkı köle yaptı. İnşallah ilk turda Kılıçdaroğlu alır.

Halil Çelik: Bu seçim ikinci tura kalmaz ve Kılıçdaroğlu alır.

Öte yandan konuya ilişkin YSK Başkanı Ahmet Yener yaptığı açıklamada “Yüksek Seçim Kurulumuz yapmış olduğu toplantıda, 14 Mayıs 2023 tarihini Cumhurbaşkanlığı ve 28’inci Dönem Milletvekilliği seçimlerinin yapılma tarihi olarak belirlemiştir. Anayasa uyarınca, cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalması halinde de seçim tarihi olarak 28 Mayıs 2023 tarihi belirlenmiştir.” ifadelerini kullanmıştı.

Seçim ikinci tura kaldığı takdirde, tıpkı 14 Mayıs’ta olacağı gibi oy kullanma saati 08.00’de başlayacak ve 17.00’da bitecek. Seçim ikinci tura kalırsa, 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerdeki gibi seçim günü yasakları gerçekleşecek. Cumhurbaşkanını belirleyecek olan seçim sona erdikten sonra oy sayımı yapılacak.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —