Tarih: 14.08.2023 11:21

Urfalı Mustafa Mahir, Džeko'ya şans getirdi! İki gol

Facebook Twitter Linked-in

Süper Lig’in ilk hafta karşılaşmasında Fenerbahçe kendi sahsında Gaziantepspor ile karşılaştı. Fenerbahçe maçı Dünyaca ünlü futbolcu Edin Džeko’’nun attığı 2 golle 2-1 kazanarak haftayı 3 puanla kapattı. Fenerbahçeli futbolcularla birlikte seremoniye çıkan çocukların içinde Eyyübiye Belediyesi kurucu Başkanı Mehmet Ekinci’nin oğlu Mustafa Mahir’de yer aldı.

2002 YILINDAN BERİ DEVAM EDİYOR

Fransa ile İtalya arasında oynanan UEFA Euro 2000 Finalinde ilk beşe giren her takım oyuncusu yanında çocuk ile sahaya çıkmaya başladı. Bu gelenek 2002 Dünya Kupası'nda FIFA ve UNICEF'in "Say Yes To Children" kampanyasının bir parçası haline geldi ve daha fazla ilgi kazanmaya başladı. FIFA ve Birleşmiş Milletler Yardım Fonu (UNICEF) çocuk haklarına dikkat çekmek için bu uygulamayı hayata geçirmiştir. Ayrıca bu sayede ihtiyaç sahibi olan çocuklara önemli yardımlar toplanıyor. UNICEF'in yaptığı basın açıklaması "Tüm çocukların sağlıklı yaşam ve kaliteli ilköğretim hakkını geliştirmeyi, korumayı amaçlar" demiştir. Çocukların seçilmesi ise kulüp ve müsabakaya göre farklılık gösteriyor.

TÜRKİYE’DE FENERBAHÇE

UEFA Euro 2000 Finalinde ilk beşe giren her takım oyuncusu yanında çocuk ile sahaya çıkmaya başlaması ile tüm Dünya’da hemen hemen gelenek haline gelen bu kampanyaya Türkiye’de ise en çok Fenerbahçe destek verdi. Her müsabakaya değişik çocukların seçildiği kampanyada bu kez Urfalı Mustafa Mahir Ekinci damgasını vurdu. Trendyol Süper Liginin ilk hafta maçında Gaziantepspor ile karşılaşan Fenerbahçeli futbolcular, müsabaka öncesi yine geleneğini devam ettirdi. Tüm çocukların sağlıklı yaşam ve kaliteli ilköğretim hakkını geliştirmeyi, korumayı amaçlayan kampanya kapsamında maç öncesi her futbolcu kulüp tarafından seçilen çocuklar eşliğinde seremoniye çıkıyor. Fenerbahçe-Gaziantepspor karşılaşması için futbolcularla birlikte seremoniye çıkan çocuklar içinde Eski Şanlıurfa Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’nin oğlu Mustafa Mahir’de yer aldı.

“ELİNİ TUTTUM DİYE GOLLER ATIYOR”

Urfalı Mustafa Mahir Ekinci, Fenerbahçe-Gaziantepspor karşılaşmasında Dünyaca ünlü futbolcu Edin Džeko’nun elini tutarak seremoniye çıktı. Mustafa Mahir’in elini tuttuğu Edin Džeko, maçta 3. Ve 18. Dakikalarda attığı iki golle 2-1’lik galibiyetin mimarı oldu. Mustafa Mahir, Džeko’nun attığı gollerde kendisinin elinin tutmasından dolayı olduğunu ve ona uğurlu geldiğini babası Mehmet Ekinci şu sözlerle ifade etti. “Fenerbahçe-Gaziantep maçının seremonisine Mustafa Mahir’imiz Dzeko ile beraber çıktı. Bu arada mütevaziliğini! de elden bırakmıyor: “Elini tuttum diye goller atıyor” diyor.”


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —