Tarih: 10.05.2023 10:08

Urfalı esnaftan şok tepki! Hazreti Zeynel bını yapmi

Facebook Twitter Linked-in

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, 1980'li yıllarda İbrahim Halil Çelik'in Belediye Başkanlığı döneminde inşa edilen Haşimiye Özdiker Çarşısını yıkıp Gümrük hanını görünür kılmak ve bölgeyi meydan olarak düzenlemeyi amaçlıyor. Ancak bu proje kamulaştırma krizine takılmış durumda. Esnaf kendilerine yer gösterilmesini ya da dükkanın değeri kadar istimlak bedeli ödenmesini talep ediyor.

Bu konuyu sık sık sosyal medya hesabından gündeme getiren Çarşı esnaflarından Mustafa İsmet Üçeş yeni bir video çekerek, son durumu özetledi, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'e sert sözlerle yüklendi. 

Beyazgül'ü, hak hukuk, adalet, uzlaşma tanımamakla suçlayan Üçeş, ''Her yolu mubah sayan, mahkeme ile tehdit eden, toma ile gelen Başkana yazıklar olsun, onu hizaya getirecek üst amirlerden esnafa destek olmalarını istiyoruz' ifadelerini kullandı. 

Üçeş, çektiği videoda şu ifadeleri kullandı:

''Çözümsüz başkan işyerlerimize denk işyeri vermez, verdiği vaatleri tutmaz, gerçek bedelin 3'te birini teklif eder, uzlaşmaz mahkemeyle tehdit eder, peki bu nereye taşınsın?

Pandemi'nin başında esnafla görüşmeyip yer temin etmeyip yıkımla karşısına çıkacaksız, 40 aydır esnafla savaşacaksın, hangi yüzle oy isteyeceksin?

İNSANLAR TEPKİ GÖSTERSİN DİYE BURAYI UCUBE HALE GETİRDİ

Gümrük Hanı kuzey bölgesinin yarısı açılacak, turizm amaçlı idi. Buradaki 10 dükkan tarihi eser statüsündedir. Burayı yıkması mümkün değil. Burası da geçen sene filim fırıldakla kamulaştırdığı 30 dükkanın hali, esnaf kaçsın, ahali desin ki bu ucubeyi kaldır buradan..

Buraları ucube hale getirip ele geçirmek istedi. Korona'nın başında esnafa yer tayin etmeden hangi zihniyet bu kararı alırsa yanlış yapmış olurdu.

2-3 KİŞİYİ İŞE ALMA VAADİYLE SUSTURDU

Bana 14 bin lira Maliye'den ceza kestirdi. Hiç umurumda olmadı, istersen her gün kestir. 2-3 kişiyi işe alma vaadiyle hem susturdu, o iyi askerlerimi kullandı, burada ne olup bittiğini öğrenmek için..

Perişan durumdaki esnaf şunu talep ediyor: ya iş yapılacak dükkan veya malının ederi. Vereceği parayla malının ederini almalı, bu da tabi haktır. Zeynel bunu yapmıyor, kanunu uygulamıyor. Göbeklitepe iş merkezini adres gösteriyor. Biz de diyoruz ki oradan 2'şer dükkan veriyorsanız yerleşelim, orası ofis yeri. 

Geçen yıl dış cepheyi 2 kat yükseltti, insanlar yüzde 30-40 fiyatı eksik olsa bile razı olsun diye. Satıp kaçtı, ne yapsın adam? 3 seneden sonra psikolojisi bozuldu. Üst katları yüzde 20-30 yükseltti, 1-2 dükkan alabilmiş. alabildiğinin çoğu dış cephe..''




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —