Tarih: 10.05.2023 13:07

Urfalı Bakandan ‘faiz’ açıklaması

Facebook Twitter Linked-in

14 Mayıs seçimlerine doğru partilerin adayları sahadaki çalışmalarına ağırlık vermiş durumda. Şanlıurfalı Bakan Nurettin Nebati, Mersin bölgesinden aday gösterildi. Nebati, faizler, kur korumalı mevduat hesabı ve Mersin’de yürüttükleri seçim çalışmaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Nebati, şunları kaydetti:"Kur korumalı mevduatı geçici olarak getirmiştik ve halen geçici olarak görüyoruz. Kur korumalı mevduattan çıkış için yıl sonunu hedefliyorduk ancak global ekonomik durumu düşündüğünüz zaman dönüşümün kademeli olarak zamana yayılması konusunda bir irade ortaya çıkmış oldu" dedi. Bakan Nebati Türkiye ekonomi modeli doğrultusunda faiz artırımı ile ilgili beklentinin hemen hemen sıfırlandığını ifade ederek "Bizim için faiz artırımı söz konusu değil, bu çok net.

Mersin’de Bakan olarak teşkilattan gelmemizin avantajını kullandık ve şehir de beni hızlı bir şekilde kabullendi. Güneydoğulu olmamdan kaynaklı da bu avantajı kullandık. Ak Parti açısından Mersin’de de bir değişikliği sağladığımızı görüyoruz. Mersin’de dengelerin Ak Parti lehine doğru iyi bir şekilde sürdüğünü görüyoruz.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —