Tarih: 23.06.2024 13:23

Urfalı askerin vasiyeti yerine getirildi

Facebook Twitter Linked-in

Şehit Horoz'un vasiyeti, arkadaşları tarafından şehit olmadan 3 gün önce kaydedilen bir videoda ortaya çıktı. Videoda Horoz, rüyasında şehit olduğunu gördüğünü ve bu nedenle Afrika'da bir su kuyusu açılmasını dilediğini söylüyordu. Bu duygulandıran sözler, tüm Türkiye'de büyük yankı buldu.

Hedef Arama Kurtarma ve Uluslararası İnsani Yardım Derneği, şehidin bu vasiyetini geciktirmeden yerine getirmek için harekete geçti. Dernek ekipleri, Kamerun'da bir bölgede su kuyusu açarak şehidin anısını yaşattı.

Dernek Başkanı Çağrı Tuna, şehidin vasiyetini yerine getirmenin büyük bir onur olduğunu ifade ederek şunları söyledi: "Şehidimizin naaşı yerinden kalkmadan vasiyetini yerine getirmek bize nasip oldu. Rabbim tüm şehitlerimize rahmet, yakınlarına ve ailesine sabır niyaz ediyorum."

Şehit Mehmet Ali Horoz'un bu anlamlı vasiyeti ve Hedef Arama Kurtarma ve Uluslararası İnsani Yardım Derneği'nin özverili çalışması, vatan sevgisinin ve yardımseverliğin en güzel örneklerinden biri olarak hafızalara kazındı. Bu vesileyle, şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz." Dedi.

HABER MERKEZİ




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —