Tarih: 19.12.2023 15:51

Urfalı amatörler sizinle gurur duyuyor!

Facebook Twitter Linked-in

Karaköprü'nün Seyrantepe (Maşuk) mahallesinde Avrupa Birliği 'Korunmasız Gençlerin Daha iyi ve Kapsayıcı Spor ve Gençlik Altyapısı ile Güçlendirilmesi Projesi' kapsamında yaptırılan sentetik futbol sahası elektrik ve doğalgaz bağlantısı yapılmadığı için bu yıl Mayıs ayından beri hizmete açılamıyor. 

 

KURUMLAR TOPU BİRBİRİNE ATIYOR

 

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileri, bürokratik işlemlerin gecikmesinden DEDAŞ ve AKSA'yı sorumlu tutuyor. 

 

Yetkililer, elektrik bağlantısı sağlandıktan sonra yapımcı firmanın tesisi kendilerine teslim edeceğini belirterek, 'Doğalgaz bağlantısı da gerekiyor. Dicle Elektrik kurumunun bir an önce gerekli işlemleri yapmasını istiyoruz. Tesisin yapımı uzun bir süredir bitmiş durumda, elektrik bağlantısı olmadığı için açamıyoruz' dediler.

 

90 TAKIMA 5 SAHA

 

Bu sahanın bir an önce hizmete açılması Amatörler açısından son derece önemli. 

 

İlimizde 76 tane faal kulüp var.  Süper Amatör, 1 Amatör,  2 Amatör U18, U 17, U16, U15, U14, U13 ve U 12 ligleri ile Ampute Ligi ve İşitme Engelliler Ligi Ayrıca Kadınlar Ligi maçları 11 Nisan Stadı yan sahası, ŞUTİM, Yenice'de oynanıyor.  Yaklaşık 90 takım var ve 5 saha yetmiyor. Bu yüzden amatör takımların çoğu antrenman yapacak saha bulamıyor.

 

Yapımını 'MEGA Mühendislik Müşavirlik A.Ş.',nin üstlendiği tesis projesi UEFA standartlarındaki futbol sahası dışında soyunma odaları, ışıklandırma ve çevre düzenlemesini kapsıyor.

 

Tesisin açılmasıyla birlikte Urfa kent merkezinde Amatör maçların oynanabildiği sentetik futbol sahası sayısı 5'ten 6'ya çıkacak.

 


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —