Tarih: 19.12.2023 11:55

'Urfa'dan uçuş yok, siz uzaya gitmekten bahsediyorsunuz'

Facebook Twitter Linked-in

Halkların Eşitlik ve Demokratik Partisi (DEM Parti) Şanlıurfa Milletvekili Dilan Kun Ayan,  GAP Havaalanından gerçekleştirilen uçuşların yetersizliğini gündeme getirdi. TBMM'de gündem dışı söz alan Ayan, 'AK Parti sıralarına seslenerek, 'Urfa'dan uçuş yok, siz uzaya gitmekten bahsediyorsunuz, dönmemek üzere gidin' dedi. 

 

SİZE GELİP UÇUŞ YOK DEMEDİLER Mİ?

 

Dilan Kunt Ayan'ın konuşmasından satır başları şöyle: 

 

“AK Parti iktidarı rantların, ihalelerin derdindeyken, halkın sorunları ortada duruyor. Bilet fiyatları almış başını gitmiş. Halk cenazesine, düğününe gidemiyor. Fakat Saraya sorsanız kaç uçağı olduğunu dahi burada açıklayamıyorsunuz. 24 saatlik yolu insanlar otobüsle gitmeye çalışıyor. Sabah gelmişsiniz burada ‘uzaya çıkacağız’ diyorsunuz. Onu geçtik uçak bulamıyoruz, uçak.

 

Urfa AK Parti milletvekillerine de burada soruyorum: Binlerce defa insanlar size gelip demedi mi uçuş yok! Urfa’dan, Mardin’den, Antep’ten uçuş yok. Uçuşları sayısı ortadayken, gelmişsiniz burada ‘uzaya gitmekten’ bahsediyorsunuz.

 

Peki, ayrımcılıkta yok dediniz, hiçbir ayrımcılığımız yok, tüm bölgeler eşit oluyoruz dediler.

 

HANİ AYRIMCILIK YOKTU?

 

Soruyorum buradan Trabzon’a neden bu kadar çok uçuş var Sayın Bakan? Buradan Trabzon halkına da söylüyorum: Bakan Trabzonlu olduğu için değil. Trabzonluların sarı kaşına yeşil gözüne de değil. Bakın niye biliyor musunuz? Toprağını parselleyip sattıkları Katarlı müteahhitler gelsin de buraları talan etsin diye bunu yapıyorlar. Orada da halka bir şey yok. Haziran ayında 2 milyon nüfuslu Diyarbakır’a 34, Trabzon’a ise 145 sefer yapılmış. Gelmişler burada bize hiçbir yerde ayrımcılık yapılmadığından bahsediyorlar.

 

Bir de diyorlar, ışık hızıyla gidiyorsunuz. Işık hızıyla örgütleniriz ama henüz ışık hızıyla bir yerden bir yere yolculuk yapacak düzeye gelmedik.”

 

TRABZON'UN İLÇESİ OLSAK DAHA ÇOK UÇUŞ OLURDU

 

Öte yandan Mimar Pirkan Kılıç, Trabzon-İstanbul için yaz aylarında günlük 18 direkt uçuş varken. Urfa-İstanbul için sadece 4 direkt uçuş konulduğuna dikkat çekerek, ''Bırak buyuksehir olabilmeyi Trabzon’un ilçesi olsak daha çok sefer olurdu.'' yorumunu yaptı

 


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —