Tarih: 18.07.2023 12:59

Urfa'daki sporculardan Mardin'deki şampiyonada büyük başarı

Facebook Twitter Linked-in

6 bin sporcunun katıldığı Kıck Boks Türkiye şampiyonasında, müsabakalar çok çekişmeli geçti. Dünya şampiyonasına ve Avrupa şampiyonasına gidecek sporcular belli oldu.

Dereceye giren sporcular arasından büyükler kategorisinde Mevlana Altuntaş Türkiye 1., Yıldırım Oğuz Türkiye 1’si, Emrah Yaşar Türkiye 1’si, Faysal Sılıv Türkiye 1’si,  gençler kategorisinde de Muhittin Akaltun ve Mehmet Eriş Türkiye 1’si oldu.

4 sporcu Kasım  ayında Portekiz’de yapılacak olan Büyükler, Kıck Boks Dünya şampiyonasına, 2 sporcumuzda Ağustos ayında İstanbul’da yapılacak olan Gençler Avrupa şampiyonasında, Şanlıurfa ve Türkiye’yi temsil edecek. Portekiz’de yapılacak olan büyükler Kıck Boks Dünya şampiyonasına katılacak olan Urfalı sporcular Mevlana Altuntaş, Yıldırım Oğuz, Emrah Yaşar ve Faysal Sılıv olurken İstanbul’da yapılacak olan Gençler Avrupa şampiyonasında katılacak olan sporcular Muhittin Akaltun ve Mehmet Eriş oldu.

Urfa Kıck Boks İl Temsilcisi ve Kıck Boks Milli Takım Takım Teknik Direktörü Murat Akaltun, yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:”Mardin’de yapılan Kick boks Türkiye Şampiyonası’na çok ciddi bir şekilde hazırlık yaptık. Çok şükür yapmış olduğumuz hummalı ve ciddi çalışmaların karşılığını 6 Altın 1 Gümüş ve 1 Bronz madalya alarak karşılığını almış olduk. Şanlıurfa tarihinde olmayan bir başarıyı yine bunu başarmak bize nasip oldu. Büyükler kategorisinde 4 sporcumuzu Portekiz’de yapılacak olan kick boks Dünya Şampiyonası’na göndereceğiz. Gençler kategorisinde İstanbul’da yapılacak olan Avrupa Şampiyonası’na 2 sporcumuzu göndereceğiz. Bu başarı gerçekten Şanlıurfamız için inanılmaz ve harika bir şey, böylesi büyük bir başarıyı bu memleketin evladı olarak kendi İlime kazandırmanın mutluluğu ve gururunu yaşamaktayım. İnşallah hem Portekiz’de hem de İstanbul’da yapılacak olan Dünya ve Avrupa şampiyonalarında sporcularımız uluslararası platformda da bizleri en iyi şekilde temsil edeceklerine yürekten inanıyorum.


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —