Tarih: 10.06.2023 15:48

'Urfa'daki bu trajik durumun tartışılması lazım'

Facebook Twitter Linked-in

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sözcü TV'deki programda, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu sırasında İstanbul Milletvekili Ali Şeker'in Urfa/Karaali kırsal mahallesinde uğradığı saldırıya da değindi. 

Sözcü Genel Müdürü Alişer Delek moderatörlüğünde Sözcü Gazetesi Yazarı duayen gazeteci Uğur Dündar, Sözcü Gazetesi Yazarı İsmail Saymaz ve Sözcü Televizyonu moderatörü İpek Özbey'in sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, Urfa'daki olaya değinirken, şu yorumu yaptı:

''Bırakın sandığa gitmeyi geçen seçimlerde Şanlıurfa'nın bazı ilçelerine giremedik. Biz birinci turda bize sıfır oy çıkan yerlere her şeyi göze alarak Milletvekili arkadaşlarımızı görevlendirdik. Urfa'da darp edilen Milletvekili ne yapıyordu? Türkiye'ye demokrasi gelmesi için görev yapıyordu. Darp edenin ayağında ayakkabı yoktu.  Bu trajik durum medyada acaba ne kadar gündeme geldi, ne kadar eleştirildi? O kişinin hakkını savunmak üzere oraya giden Milletvekiline, 'Benim hakkımı neden savunuyorsun, ben köleliğe razıyım, yakın ayak gezmeye razıyım diyerek saldırıyor. Bu trajik durumun Türkiye'nin önüne konulması, tartışılması lazım. Bu Urfa'da yaşadığımız bir olay...Diyarbakır'ın bazı ilçelerinde de benzer olaylar yaşandı. Milletvekillerimizi görevlendirdik ki en azından güvenlik güçleri en azından orda olsunlar. Tamam, bize oy vermiyorlar, olabilir ama biz kaç kişinin gelip oy kullandığını bilmek zorundayız. Tamamı mı geldi yoksa bir kısmı mı geldi. Çünkü hepsinin altına mühür basacaklardı. Buna engel olmaya çalıştık.''

Kılıçdaroğlu'nun bahsettiği olayı 28 Mayıs'ta sosyal medya hesabında duyuran CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel,  "İstanbul Milletvekilimiz Ali Şeker, ilk turda bütün oyların kullanıldığı ve tek adaya çıktığı Eyyübiye ilçesi Karaali köyünde görev yapıyor. Kadınların yerine oy kullanılması gibi usulsüzlüklere itiraz ettiği için müşahitlerimizle darp edildi, telefonları kırıldı.'' ifadelerini kullanmıştı. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —