Tarih: 23.05.2023 13:11

Urfa'da uyuşturucu yaşı ortaokula indi

Facebook Twitter Linked-in

Toplumsal Uyuşturucu ile Mücadele Eğitim Federasyonu (TUMEF) Urfa İl Başkanı Ahmet Çanak, ‘Kimse benim çocuğum bunu yapmaz demesin’ dedi.

Urfa’da son yıllarda uyuşturucu kullanımı özellikle genç nüfusta hızlı bir şekilde artıyor. Uyuşturucu kullanım yaşı çocuk yaşlara kadar düştü. Sentetik uyuşturucular toplumun her kesimini endişelendiriyor. Metruk binalar, parklar, sokaklar ve âtıl durumdaki birçok alanda uyuşturucunun pençesine düşmüş bir gence rastlamak mümkün. 

TUMEF Urfa İl Başkanı Ahmet Çanak, madde bağımlılığıyla mücadeleden toplumun her kesiminin sorumlu olduğunu söyledi.  Çanak “Yaklaşık üç yıldır bu federasyonu kurduk. Tedavi olmak isteyenleri hastaneye götürüyor, tedavi edilmelerine yardımcı oluyoruz. Ayrıca kadına şiddet, çocuk istismarları ve hayvanlara şiddet gibi faaliyetlerde bir sosyal yardım hattı görevini üstleniyoruz” dedi.

AİLELERE BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR

Uyuşturucu illetinin daha fazla yaygınlaşmaması, kökünün kazılması konusunda gerekli önlemlerin bir an önce alınması gerektiği çağırısında bulunan Çanak, şu uyarılarda bulundu: 

“Biz bu konuda ellimizden geldiğince kadar yardımcı olmaya çalışıyoruz. Devlet gereken yerlere ulaşıyor. En önemli tavsiyem aileleredir. Kimse benim çocuğum bunu yapmaz demesin. Uyuşturucu ortaokul yaşına kadar inmiş. Urfa’nın özellikle belli semtlerinde bu madde kullanımı oldukça yaygınlaşmıştır.

ÇOCUKLARININ PEŞİNE DÜŞSÜNLER

Kimse benim çocuğum bunu yapmaz demesin. Uyuşturucu konusunda ailelerin bilinçlendirilmesi lazım. Ailelerin çocuğunu takip etmesi, kimlerle oturup kalkıyor bilmesi lazım. Çocuklarının peşine düşsünler yoksa o çocuklar çevre kurbanı olurlar. Bu çocuklar bizim çocuklarımız, bu toplumun insanları ve bu insanlarla her kurumun kendisi ilgilenmesi gerekiyor. Bu bir vebaldir, her kurumun üzerine düşen bir görevdir. Bu konuda herkes üzerini düşeni yaptığı takdirde bir önlem alınır. Yoksa bu işle baş edilmez” 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —