Tarih: 27.06.2024 13:58

Urfa’da tozu dumana katan yıkım!

Facebook Twitter Linked-in

Urfa’nın merkez Haliliye ilçesine bağlı Bahçelievler mahallesinde ağır hasarlı bir binanın yıkımı sırasında hiçbir önlem alınmaması nedeniyle şehrin en işlek caddesi toz içinde kaldı. Yoldan geçenler nefes almakta güçlük çekerken, çocuklar ve yaşlılar bir hayli zor anlar yaşadı. 
Çevredeki esnafların iş yerleri şiddetli toz ile birlikte berbat oldu. Esnaflar iş yerlerini sil baştan temizlemek zorunda kaldı. Yıkımın düzensiz ve tedbir alınmadan yapılmasına isyan eden esnaflar, “Hiçbir önlem alınmadan şehrin göbeğinde böyle bir yıkım nasıl yapılıyor. En azından bir perde örülebilirdi, iş yerlerimiz battı” diye sitem ettiler.
Öte yandan binanın yıkıldığı alanda güvenliğin en alt seviyede olması hatta ikaz ve uyarı levhalarının dahi olmaması dikkat çekti. Tedirgin gözlerle yıkımı izleyenler ise yıkıma, “Şans üzerine iş yapıyorlar” yorumunu getirdi.
Öte yandan Uzmanlar ise güvenli bir yıkım için, binanın etrafının dışarıya moloz düşmeyecek şekilde komple sarılmasının gerektiğini ve yıkımın yapıldığı alana yıkım ekibi haricinde kimsenin alınmaması vurgusunu yapıyor.

BARAJ GAZETESİ




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —