Tarih: 21.11.2023 11:58

Urfa'da tozu dumana katan yıkım!

Facebook Twitter Linked-in

Urfa’da depremden etkilenen ağır hasarlı binaların yıkım işlemleri devam ederken son olarak yıkımı devam eden eski maliye binasının yıkımı sırasında çevreye yayılan toz dumanından göz gözü göremez oldu. Cumhuriyet caddesinde bulunan ağır hasarlı binanın yıkımı esnasında sulama yapılmadığı için çevredeki evler toz baskınına uğrarken, çevreden geçenler ise neye uğradıklarını şaşırdılar.
İnsan sağlığını hiçe sayarak yapılan yıkım da tepkilere neden oldu. Yıkım kurallarının Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın bildirisinin aksine hiç bir önlem alınmadan yapıldığını iddia eden vatandaşlar yıkım ile ilgili olarak, ”Saatlerdir toz duman içinde kaldık, pencerelerimizi kapatmak zorunda kaldık. Yıkım tamamen kurallara aykırı yapılıyor. Moloz kaldırırken sulama işlemi dahi yapmıyorlar, öksürmekten ciğerlerimiz patladı” dediler.
Öte yandan Şanlıurfa'nın merkezinde, Cumhuriyet Caddesi üzerinde yer alan ve 1970'li yıllarda inşa edilen maliye binası, 6 Şubat'ta meydana gelen depremde ağır hasar görmüştü.
Maliye binasının yer aldığı Cumhuriyet Caddesi, kent merkezinde önemli bir konumda bulunuyor. Ancak deprem sonrası binanın güvenliği ciddi şekilde tehlikeye girmişti.


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —