Tarih: 29.04.2024 11:34

Urfa’da toplu taşıma araçlarında klima krizi: Açtık dediler ancak…

Facebook Twitter Linked-in

Vatandaşlar, ulaşım ağında oldukça önemli bir yere sahip olan belediyeye ait toplu taşıma araçlarında belediyenin geçtiğimiz günlerde ‘klimaları açtık’  demesine rağmen çalışmayan ya da yetersiz soğutma yapan klimalardan şikayetçi. 
Urfa’da her gün yaklaşık binlerce kişi; işe ya da okula giderken toplu taşıma araçlarını kullanıyorlar. Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklar dolayısıyla çok sıcak günler yaşayan Urfalılar, son zamanlarda toplu taşıma araçlarında belediye tarafından ‘klimaları açtık’ denilmesine rağmen klimaların çalışmamasından şikâyet ediyor. 
Bu durumun kendilerini çok zorladığını söyleyen vatandaşlar, yaz koşullarında toplu taşıma araçlarının havasız ve içerisinde durulamayacak kadar sıcak olması nedeniyle yetkililerin bir an önce çözüm bulmasını bekliyor.
Kliması çalışmayan veya yeterli soğutma yapmayan araçlarda, kalabalığın da etkisiyle yolculuk yapmanın daha da zorlaşması vatandaşları isyan ettirmiş durumda. Bazı yolcuların ellerindeki yelpaze ve gazetelerle kendilerini serinletmee çalıştıkları, bazılarının ise terlerini peçete ya da kıyafetleriyle sildikleri görülüyor. 
Öte yandan söz konusu şikayet ile ilgili geçtiğimiz günlerde belediye tarafından yapılan açıklamada ise, “Erken gelişen iklim şartları nedeniyle toplu taşıma hizmetlerinde hemşerilerimizin daha konforlu bir seyahat sağlayabilmesi adına iklimlendirme ve klima sistemlerimiz 1 Haziran 2024 tarihini beklemeden bugün itibariyle açılmıştır. Klima sistemlerin aktif olarak kullanılmadığı araçların plakalarını çağrı merkezimiz ve sosyal medya kanalarımızla bizlere iletebilirsiniz” denilmişti ancak birçok toplu taşıma araçlarında klimaların çalışmadığı ortaya çıktı.

FETHİ YAVUZTÜRK




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —