Tarih: 26.04.2024 12:45

Urfa’da toplu klima isyanı!

Facebook Twitter Linked-in

Geçtiğimiz yıllarda Büyükşehir Belediyesi trafik zabıta ekipleri, dolmuş ve özel halk otobüslerinde klima çalıştırılmadığı yönündeki şikayetler üzerine zaman zaman denetim yapıyordu. Ekipler, Toplu Taşıma Araçları Yönetmeliği kapsamındaki denetimlerde, araçlarda klimaların çalışıp, çalışmadığını kontrol ediyor ve ceza işlemi uyguluyordu.
Söz konusu bununla ilgili Urfa'da sıcak hava ve nem nedeniyle, toplu taşıma araçlarında klimaların çalışmaması yolcular ve şoförler arasında tartışmalara neden oluyor. Hava sıcaklığının 30 - 40 dereceyi, bulduğu kentte, vatandaşların gün içinde yoğun bir şekilde kullandığı toplu taşıma araçlarında klimaların çalışmamasına tepki gösteren vatandaşlar, tıka basa otobüslerde aşırı sıcağın etkisiyle nefes almakta bile sıkıntı yaşandığını belirterek, bu konuda yetkililerden gerekli duyarlılığı göstermesini istediler.  Yaz sıcağında toplu taşıma araçlarında klimanın çalışmamasından yakınan vatandaşlar, klimaların bozuk ya da çalışmamasından dolayı her ne kadar şikâyette bulunsalar da bir sonuca ulaşamadıklarını ifade ediyor. 
Toplu taşıma araçlarının yetkililer tarafından denetlenmesini isteyen vatandaşlar, “İş çıkışlarında otobüsler tıklım tıklım oluyor ve klimalar çalışmadığı için sıcaktan bunalıyoruz. Yetkililer bu duruma el atsın” ifadelerini kullandı.
Sıcaklığın aşırı derece de arttığı bu günlerde klimaların çalışmamasından dert yanan bir vatandaş da, “Urfa sıcak bir şehir ve belediye yetkilileri bunu göz önünde bulundurarak acilen denetim yapması gerekiyor. Çünkü şehir içi yolculukta sıcaktan bunalan vatandaşların birçok kez şoförle tartıştığına şahit oldum. Bu durum anca denetim ile çözülebilir” dedi.

FETHİ YAVUZTÜRK




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —