Tarih: 31.05.2023 14:25

Urfa’da sağlık sistemi alarm veriyor!

Facebook Twitter Linked-in

Urfa’daki kamu hastanesi’nde sağlık hizmetleri SOS veriyor.

Bir yanda Doktor ve yardımcı sağlık personeli sayısının yetersizliği, diğer yanda cihaz sıkıntısı verilen hizmetleri olumsuz yönde etkiliyor. Hasta yoğunluğu ve yaşanan problemlerden dolayı Urfa doktorların görev yapmak istemediği şehirler arasında ilk sıralarda yer alıyor. 

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde uzun bir süredir ‘ultrason doktoru’ ihtiyacı var. Hastanede 8-10 arasında olması gereken Ultrason doktoru sayısı 2'ye düşmüş durumda 

Bir yandan mevcut sistem üzerinden randevu almanın mücadelesini veren vatandaşlar, diğer yandan da hastalıklarıyla alakalı branş doktoru aramanın mücadelesini veriyor.

NE YAPACAĞIMIZI BİZDE ŞAŞIRDIK

İktidar ve muhalefete mensup siyasilerin, milletvekillerinin bu konuyu gündeme getirmemelerine tepki gösteren vatandaşlar,  ‘Hastanelerimize doktor atanabilmesi için, tedavi olabilmemiz için meramımızı nereye, kime ve nasıl anlatacağımızı bilemez hale geldik’ dediler.

Muayene ücretlerinin sıkı sık zamlanması yüzünden özel hastanelere gidemediklerine dikkat çeken T.K., “3 yaşındaki oğlumun idrar yolarında enfeksiyon ve başka sorunları nedeniyle Çocuk doktoru bizi Ultrasyon'a yönlendirdi. Yoğunluktan dolayı koskoca hastanede sadece 2 tane Ultrason doktoru olduğu için oğluma 2 ay sonrası için randevu verdiler. İdrar yollarındaki sıkıntıdan dolayı oğlum her gün acılar içinde kıvranıyor, dolayısıyla acilen müdahale edilmesi gerekiyor. Ultrason doktoru olmadığı için ne yapacağımızı bizde şaşırdık” dedi.

BU SORUNLARI GÜNDEME GETİRMEYECEKLERSE NEDEN VEKİL OLDULAR?

Hastanede uzun süredir sıra beklediğini kaydeden bir diğer vatandaş ise, “Normalde bize verilen randevu saati saat 13:00 iken şu an saat 14:00’ü geçiyor. Benim dışımda yüzlerce hasta sabahtan beri sıra bekliyor. Bu durumda bayağı şikayetçiyiz. Yaşlı hastalar ya da sırada bekleyemeyen insanlarımız var. Bu sorunları gündeme getirmeyecek, çözüm aramayacaksa biz neden vekillerimizi seçtik? ” sorusunu yöneltti. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —