Tarih: 02.06.2024 09:34

Urfa'da 'Refah market'ler kurulacak

Facebook Twitter Linked-in

Yeniden Refah Partisi’nin kazandığı Şanlıurfa Büyükşehir ve Karaköprü Belediyesi bünyesinde ‘Refah market’  kurulacak. Yeniden Refah Partisi ve Siyasi İşler Başkanı Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç,  “Vatandaşımız ‘refah kart’ın limiti kadar olan alışverişi herhangi bir ödeme yapmaksızın ‘refah marketler’den almış olacak” dedi.

 

‘Refah marketler’in gelir kaynağının belediyelerin gelir kalemleri olabileceği gibi bağışlar ile doğrudan söz konusu marketlere ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması için yardımlar yapılabileceğini anlatan Kılıç, şöyle konuştu;

 

“Belediyelerimiz ‘refah marketler’e o ilde üretilen ürünlerden ya da başka illerdeki Yeniden Refah Partili belediyelerin tarımsal üretim veyahut yine yerel seçim beyannamemizde yer alan Refah Tarım Kooperatifi ürünlerinden uygun fiyatlarla tedarik etmek suretiyle vatandaşımıza ulaşmasını sağlayacak. Buralardan alışveriş parayla değil, ‘refah kart’ ile yapılacak.

 

Aile nüfusuna paralel bir rakam doğrultusunda kartlara yükleme yapılacak ve bu ‘refah kart’ ile markette belirlenen rakamlar üzerinden alışverişler sağlanmış olacak. Vatandaşımız ‘refah kart’ın limiti kadar olan alışverişi herhangi bir ödeme yapmaksızın ‘refah marketler’den almış olacak.

 

Temel ihtiyaç maddelerinin vatandaşlarımız tarafından raflardan kendi elleriyle seçilip ihtiyaçlarına uygun bir şekilde tedarik edileceği bir sistemin inşasını hedefliyoruz. Burada inşallah pilot uygulamayı Şanlıurfa Büyükşehir Belediyemizle birlikte başlatmış olacağız. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Kasım Gürpınar’ın kendi büyükşehir ve ilçelerindeki pilot uygulamasını takiben Yeni Refah Partili diğer il ve ilçe belediyelerimizde peyderpey uygulamaya geçilecek. Tabii ki ilçenin nüfusu, sahip olduğu ekonomik imkanlar ve belediyenin devralındığındaki ekonomik yükü külfeti gibi konular uygulamanın hayata geçmesiyle ilgili takvimi etkileyebilecektir.”

 

İnşallah Refah marketleri kuracağız. İlk pilot il ugulaması da kazandığımız Şanlıurfa Büyükşehir Belediyemizle başlatacağız. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanımız Kasım Gülpınar çok tecrübeli bir isim.

 

Aynı şekilde yine kazandığımız Şanlıurfa'nın merkez Karaköprü ilçesinde Refah Marketi hayata geçireceğiz. Burada Nihat Çiftçi bey de tecrübeli bir isim. Pilot il uygulaması olarak başlayacağız daha sonra Yozgat ve kazandığımız ilçelerin tamamında Refah Marketleri hayata geçireceğiz.

 

Aile kaç kişi ise ona markette yapacağı alışveriş için vereceğimiz kartlara ona göre yükleme yapılacak.2 kişi ise 2 kişilik miktarda. 5 kişi ise 5 miktarda yüklemeler yapılacak kartlara. Vatandaşlarımız rahat rahat alış verişini yapacak. İhtyacını karşılayacak. "

BARAJ GAZETESİ


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —