Tarih: 03.05.2023 13:41

URFA'DA ÖZEL OKUL FİYATLARI TAVAN YAPTI !

Facebook Twitter Linked-in

Özel okul yöneticisi eğitimci Mehmet Büyük, artışlardaki temel sebeplere dikkat çekti. Büyük, Şanlıurfa'da son günlerde özel okul fiyatları çok konuşulmaya başlandığını hatırlatarak fiyatlardan önce hayat pahalılığın daha çok konuşulması gerektiğini ifade etti.

Büyük, şunları söyledi:”Çünkü eğitimde gerçekten sen ne kadar bedel ödersen öde bunun karşılığını, misliyle insanlar ilerleyen hayatlarında alıyorlar. Şimdi velilerimiz haklı olarak özel okul, Şanlıurfa genelinde, Türkiye genelinde özel okul fiyatlarının çok arttığını belirtiyor. Ben buradan sadece şu açıklamayı yapayım: ‘’Elektrik fiyatlarına hepimiz biliyoruz. Evlerimizden alıyoruz. Yüzde iki yüz zamlar geldi. Su fiyatlarına belediye büyükşehir belediyesinde belki yüzde 200, 250 elli civarında bir artışlar oldu. Gıda fiyatlarında yüzde 300 artarken hükümetin açıkladığı özel okul fiyatlarında yüzde 65 bir zam oranıyla kısıtlanması demek Şanlıurfa'daki ve Türkiye'deki tüm özel okulların batması demektir.”

BÜYÜK: GEÇİŞ SÜRECİNDEYİZ

Özel okulların çok zor günler geçirdiğini ifade eden Büyük, şöyle konuştu:”Peki özel okulları o zaman hep birlikte biz kapatalım. Bu işi yapmayalım. Yüzde 65 zamla bu işi yapmaya devam edersek biz birey olarak hiçbir yerden herhangi devlet tarafından bir geliri olmayan insanlar olarak emin olun sadece velilerin ödediği paralarla istihdam sağlayan kurumlarız.  Bu da kurumların batması demektir. Velilerimizin bu konuda bizleri anlayışla karşılamasını artışlar çok fazla. Daha önceki yıllarda Şanlıurfa'daki özel okulların yanlış fiyat politikasından dolayı fiyatları rekabetten dolayı düşük tuttukları için bu yıl beklemedikleri enflasyondan dolayı ister istemez bu fiyatlara yansıdı. Bu bir geçiş sürecidir. Önümüzdeki yıl yine aynı şekilde bu fiyatların artacağı anlamına kesinlikle gelmez. Bu geçiş sürecini karşılıklı birbirimizi memnun ederek bu geçiş sürecini çocuklarımız içerisinde bu fiyatları çok konuşmadan, bu geçiş sürecini atlatmamız gerektiğine inanıyorum‘’




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —