Tarih: 06.05.2023 11:47

Urfa’da konut fiyatları çıldırmış durumda

Facebook Twitter Linked-in

Deprem ve sel felaketleri Urfa’da sonrası konut fiyatları ve kira bedelleri çıldırmış durumda. Yeni apartman dairelerinin fiyatları 1 milyon lirayı aşarken, konut projelerinde fiyatlar bir ay içerisinde ikiye katlandı. 1 milyon liraya satılan evler için 3 milyon talep eden müteahhitler fiyat yükselttikçe, emlak piyasasındaki zam dalgası her yere yayılıyor.
SATILIK EV FİYATLARINDA CİDDİ BİR YÜKSELİŞ OLDU
Konuya ilişkin mikrofon uzattığımız emlakçı Mustafa Aslan, “Yaklaşık 14 yıldır emlak sektöründe çalışıyorum. Deprem ve sel felaketlerinden sonra ev fiyatlarında ciddi bir yükseliş oldu. Beklenenin aksine düşüş gerçekleşmedi şu an bir durgunluk da söz konusu. Seçim kaynaklı bir yatırım yapmaktan geri çekildiler. Ama ileriye dönük bakmak gerekirse seçimde istikrar sağlanılırsa ben ev fiyatlarının tekrardan yükseliş yönünden artacağına inanıyorum” dedi.
EMLAK SEKTÖRÜNDE BİR PATLAMA YAŞANACAKTIR
Deprem sonrası hem kiralarda hem de daire fiyatlarında artış yaşadıklarını kaydeden Aslan, “Urfa’nın Haliliye ve Karakörü ilçeleri için de konuşmak gerekirse 100 daireden 5 tanesinin fiyatı düşmüş fakat çok çok aşağılarda değil. Zaten o dairenin fiyatı yüksekti. Örnek vermek gerekirse 2 milyon değerinde ki bir daire için adam 2 milyon 500 bin bir fiyat istiyordu deprem ya da sel sonrası bu fiyatı 2 milyon 300 bine çekeceğim diyor. Bu asla bir düşüş değil zaten fiyatının çok üstünden bir rakamdı. Deprem ve sel sonrası Urfa’nın birçok yerinde kiralarda yüzde yüzlük artışlar oldu. Satılık daire konusuna da gelirsek aynı şekilde yine yükselişler oldu. Özetlemek gerekirse deprem ve sel sonrası Urfa’da hem kiralık hem de satılık dairelerde ciddi yükselişler oldu. Emlak sektöründe önümüzde ki süreçte sabit devam etse bile önümüzde ki dönemde emlak sektöründe bir patlama yaşanacaktır. Satılık evlere kısmen de olsa bir talep var ama çok değil. Önümüzde bir seçim var ve Türkiye’de istikrar sağlanılırsa, insanlarda önünü görebilirse tekrardan kaldıkları yerden yatırımlarına devam edebileceklerdir” sözlerini kaydetti. 
Öte yandandeprem bölgelerinde yaşayanların oluşturduğu satılık ev talepleri ve riskli kentlerdeki insanların taşınma hareketlerinin bu hızlı yükselişi etkilediği tahmin ediliyor.,

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —