Tarih: 04.05.2023 17:14

Urfa'da kira fiyatları kanat takıp uçtu

Facebook Twitter Linked-in

Urfa’da ev ve kira fiyatları, vatandaşı zorlamaya devam ediyor. Depremler sonrası kiralık ev bulunamazken var olan evlerin fiyatları ise adeta cep yakıyor. Bölgeden bölgeye değişkenlik gösteren fiyatlar, vatandaşın derdine çare olamıyor. Öte yandan son dönemler ev sahiplerinin memur şartı ise yaşanan sorunları gitgide büyümesine neden oluyor.

Emlak sektöründeki son durumu değerlendiren Gayrimenkul Uzmanı Fatih Topal,”Şubat'taki depremlerden dolayı daha önceki zaten ihtiyacı olan konut kiralık konut ihtiyacı daha da artmış durumda. Yaklaşık 2 bin 656 tane konutun Urfa'da yıkımı söz konusu oldu. Konut ihtiyacı doğdu. Önceki dönemlerde de yaklaşık beş binle dört bin arasında konut ihtiyacı doğuyordu. Bu yıl iki bin yedi bin beş yüz sekiz bin dolayısıyla konut, kiralık konut ihtiyacı doğurdu. Bunların genelde de Karaköprü bölgesini tercih etmesi yeni inşaat bölgelerinin, yeni dairelerini tercih etmesi kira fiyatları adeta çıldırmış durumda. Son beş al beş aylık dönemde. 2023’ten itibaren geçen yıla oranla yüz de yüz elli arasında kira fiyatları artmış durumda. Burada vatandaşlarımızın biraz konutları daha farklı bölgelerde de tercih ettirmesi gerekiyor.”dedi.

KARAKÖPRÜ’DE YÜZDE 200’E KADAR BİR ARTIŞ SÖZ KONUSU !

Kiracı ve ev almak isteyen kişilerin tercihlerinin Karaköprü olduğunu ifade eden Topal, şöyle konuştu:”Yine Karaköprü bölgesi dedikleri sürece altıncı ayda da tekrar tayin dönemi olduğundan dolayı yüzde 200’e kadar artış söz konusu olabilir. Vatandaşımızın özellikle TOKİ bölgesi dediğimiz Maşuk TOKİ bölgesi Mehmetçik bölgelerinde de tavsiye ederiz. O bölgelere konut fiyatlarında Karaköprü’yle oranla daha düşüktür. Diğer bölgelerde de Sırın Karşıyaka Mahallesi, Yenişehir bölgesindeki eski konutları tercih edebilirler. Burada konutlar ne kadar şey olsa da kira fiyatları bu bölgelere oranla yüzde 50-70 arasında daha düşük fiyatlarda konut kiralayabilirler. Diğer bir konumuz ise bilindiği gibi özellikle evini kira vermek isteyen vatandaşlarımız genelde memur tercih ediliyor. Bu özellikle Urfa bölgesinde daha fazla bunlar tercih ediliyor..

MEMUR TERCİHİ İSTENMEMELİ !

Burada vatandaşımızın memur olmayan insanlarımızın özellikle yakın çevresindeki akraba, eş dostlardan kiralamalarını görüyoruz. Diğer bir konut stresi de bizim özellikle TOKİ bölgesinde gidip daha fiyat düşük fiyatlarda kira yapabilirler. Özellikle Süleymaniye, Devitişi bölgesinde o bölgelerde hem kira fiyatları düşük hem de memur tercihi istenmemeli. Bölgelerimizdir. Oralardan tutabilirler. Diğer bir bölgemiz Yenişehir bölgesinde dediğim gibi hem kira fiyatları düşük hem orada memur şartı istenmiyor çoğunlukla. Buralarda da kira kiralık tutabilirler.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —