Tarih: 01.05.2024 11:55

Urfa’da işçi çalıştı memur yattı: Yaşasın 1 Mayıs

Facebook Twitter Linked-in

Herkesin Emek ve Dayanışma Günü olarak bildiği 1 Mayıs Urfa’da; memurun keyif, işçinin ise çalışma günü oldu. Ülke genelinde memur bayramları olmamasına rağmen memur kesimi tatilin keyfini doyasıya yaşadı. Bu durum ise bazı işçi kesiminde büyük tepki ile karşılandı. Urfa’da sabah saatlerinde işçiler ekmeğinin peşine koşmak için yollara düştü.
İşçilerin günü olan 01 Mayıs tam anlamı ile uygulanmadığından resmiyetten kalkması gerektiğini ifade eden işçiler, ortada bir çelişki var. Bizim bildiğimiz 1 Mayıs işçi kesimini bayramı fakat ne yazık ki memur tatil yapıyor. Bugün işçilerin bayramı ise özel sektörde çalışanların hiçbiri bugün çalışmaması gerekiyor. Devlet yetkilileri ve siyasi parti liderlerinden ricamız bu adaletsizlik düzelmez ise bu bayram kaldırılsın” dediler.
İŞÇİ BAYRAMINI KUTLAYAMIYORUZ
1 Mayıs İşçi Bayramı'nda da kağıt toplayacaklarını söyleyen kağıt toplayıcıları da, "Yıllardan bu yana ülkemizde 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlanmasına rağmen ne biz kutluyoruz ne de başkasının kutladığını görüyoruz. Devamlı çalışıyoruz. Türkiye şartları çok zor. Emeğimizin karşılığını alamıyoruz. Bizim herhangi bir bayramımız yok, her bayram çalışıyoruz. Çünkü bir gün çalışmazsak aç kalırız" dediler.
BİZİM İÇİN BAYRAM YOK
1 Mayıs İşçi Bayramını da çalışarak geçireceğini anlatan bir inşaat işçisi ise, " Biz alın terimizle kazanmaya geliyoruz. Bütün işçilerin 1 Mayıs İşçi Bayramını kutluyorum. Bizim için bayram yok. Bayramlarda da çalışıyoruz" diye konuştu.

BARAJ GAZETESİ




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —