Tarih: 09.08.2023 16:45

Urfa'da İl Milli Eğitim Müdürüne tepkiler dinmiyor !

Facebook Twitter Linked-in

Karaman'da 2016 yılında 45 erkek çocuğun cinsel istismara maruz bırakılmasıyla ilgili açılan Ensar Vakfı Davası'nda hakkında soruşturma açılan 3 yöneticiden biri olan Asım Sultanoğlu Urfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevine hafta başında başlamıştı.  Bu atamaya tepkiler devam ediyor. 

 

CHP ve HDP'lilerin de aralarında bulunduğu Urfa Demokrasi Platformu üyeleri İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanıp basın açıklaması yaptı. 

 

‘GÜN GELECEK, BUNA GÖZ YUMANLAR HESAP VERECEK’

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Şanlıurfa İl Başkanı Ferhat Karadağ, çocukların geleceğinin şaibeli kimliklere emanet edilmemesi gerektiğine vurgu yaparak, “Bu kent, çocuklarımızın geleceğini şaibeli kimliklere emanet edilmesine göz yuman, tebrik sırasına giren ve menfaatleri için ses çıkarmayan siyasetçileri, özellikle AK Parti  milletvekillerini ve STK’ları unutmayacak, affetmeyecek! Gün gelecek herkes hukuk çerçevesinde hesap verecek.” dedi.

 

'URFA BİRİLERİN ISLAH ALANI DEĞİLDİR'

 

HDP Urfa İl Eş Başkanı Ahmet Atış,  “Urfa, birilerinin ıslah alanı değildir. Bugün, bu kadar çirkefliğe bulaşmış, taciz ve tecavüz olaylarına göz yummuş bir zihniyetin Urfa'ya atanmasını kınıyoruz. ” dedi.

 

'BU ATAMA DERHAL İPTAL EDİLMELİ'

 

Urfa Emek ve Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü Kemal Yüksekkaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

 

“Karaman İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu’nun, çocukları istismar eden ve 508 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan Muharrem Büyüktürk ile yurtta birlikte fotoğraf çekildiği ortaya çıkmıştı. Bu dava kapsamında Karaman Cumhuriyet Başsavcılığı’nın “Ensar ve KAİMDER’e ait yurtlara dair müzekkere cevabında “İlimizde KAİMDER ya da Ensar Vakfı’na bağlı ev ya da yurt bulunmamaktadır” yanıtını verdiği ve savcılığa yalan beyanda bulunduğu ortaya çıkmıştı. 2019 yılında olaydan 4,5 yıl sonra Sultanoğlu ve iki idareciye soruşturma izni verildi. Ancak aradan geçen zamanda henüz soruşturma ile ilgili bir ilerleme sağlanamazken Sultanoğlu ilimize Milli Eğitim Müdürü olarak atanmıştır.

 

Asım Sultanoğlu’nun daha önce Bursa ve Kahramanmaraş’a İl Milli Eğitim Müdürü olarak atanmasından neden vazgeçilmiştir?

 

İki ile yapılan atamalar iptal edilmesine rağmen hangi gerekçe ile Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevine atanmıştır?

 

Öğretmen, okul ve derslik sayısının yetersizliği; mevsimlik tarım işçiliği, çocuk işçiliği, anadilde eğitim problemi, mülteci çocukların eğitime katılımı, kız çocuklarının eğitime devam edememesi gibi birçok eğitim probleminin olduğu, merkezi sınavlarda başarısı düşük olan ilimize yapılan atamayı doğru bulmuyoruz ve Urfa Emek ve Demokrasi Platformu olarak derhal iptal edilmesini istiyoruz.”

 

Platform üyeleri, açıklamaların ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü önüne siyah çelenk bıraktı.

 


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —