Tarih: 20.07.2023 14:24

Urfa'da hem şiş yandı hem de kebap!

Facebook Twitter Linked-in

Urfa’da bir zamanlar yoksul yemeği olarak bilinen ciğer kebabı son zamlarla artık lüks yemekler arasına girdi. Geçen yıl dürümü 50, porsiyonu 60 liraya satılan ciğerin şimdilerde dürümü 90 lirayı, porsiyonu ise 110 lirayı aştı.

 

Kebapçılar, eskiden kahvaltıda bile ciğer yiyen vatandaşların, şimdi öğle ve akşam yemeğinde bile ciğeri tüketemediğini söyledi. Vatandaşların daha önceden kahvaltıda dahi tükettiği ciğeri artık normal öğünde bile tüketemediğini belirten esnaf ise, işlerinin azalmasından dert yandı.

 

BU KÖTÜ GİDİŞATA SON VERMELERİ LAZIM

 

Kentte 40 yıldır kebapçılık yapan Yusuf Ziya, “Burada yaklaşık 40 yıllık ciğerci esnafıyım. Her şey zamlandığı gibi ciğer kebabı da zamlandı. Bu kötü gidişata son vermeleri lazım. Yoksul yemeği olan ciğer kebabı şu an pahalı olduğu için artık eskisi gibi kimse tüketemiyor. Dolayısıyla işlerimiz yarı yarıya düştü. Ben önceden günde 400 tane ciğer dürüm satarken şimdilerde 200 tane zar zor satıyorum. Bütün elemanlarımın hepsi benim avucuma bakıyor. Bende umudumu buraya gelen müşteri sayısına bağlıyorum” dedi. 

 

BU KÖTÜ GİDİŞATA SON VERMELERİ LAZIM

 

Daha önceden işlerinin oldukça son derece güzel olduğunu belirten Ziya, “O zaman her şey boldu. Müşterilerimiz çoktu. Ama şu an da sizin gördüğünüz gibi masalarımız bomboş. Ciğerci esnafı olarak çok kötü bir durumdayız. Biz bile bu zamlardan bıktık, bir kişi buraya misafiriyle gelip ciğer yemeye kalksa 400 liranın altından kalkmaz. Ciğer fiyatı aldı başını gidiyor, durdurmak imkânsız. ‘Urfa’ya gel, ciğerimi ye’ diyoruz ama ciğer yiyemez olduk. Eskiden ciğer kullanılan bir şey değildi ama ciğer şu anda aldı başını gidiyor” ifadelerini kullandı.

 


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —